Kurser

Skriv professionelle tekster på en kreativ måde

Deltag på dette grundkursus, som lærer dig at blive bedre til at skrive tekster på en enkel og kreativ måde. Du lærer at formulere dig i et professionelt og letforståeligt sprog, og efter kurset har du fået nogle konkrete værktøjer og regler med hjem, som du kan bruge med det samme på arbejdspladsen.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 38 besvarelser

Kurset gør dig bedre til at skrive klart og præcist i et enkelt og kreativt sprog. Som afsender får du dermed bedre dit budskab igennem, og det er jo det, der er meningen. Nu har du mulighed for at få nye og bedre skrivevaner, som gør dig mere effektiv som afsender, og som samtidig gør det sjovere at skrive.

Video

 

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til alle, der skriver tekster til daglig, fx mails, breve, notater og rapporter.

Det er sjældent, at jeg går fra et kursus med så mange brugbare læringer, som jeg kan implementere direkte i mit daglige arbejde.

- Lars Bo Schaleck, Novo Nordisk

Udbytte

 • Mulighed for erfaringsudveksling med de andre kursister.
 • Træning gennem øvelser i at udtrykke dig forståeligt, præcist og kreativt.
 • Optimering af dit skriftsprog, så du sparer tid og undgår misforståelser.
 • Indsigt i, hvor stor betydning form og opsætning har.
 • Alle deltagere får et eksemplar af kommunikationshåndbogen Skriv og bliv læst, skrevet af underviserne

Indhold

 • Ti råd om godt sprog
 1. Skriv personligt
 2. Skriv ord, som læseren forstår
 3. Skriv præcist
 4. Skriv konkret
 5. Skriv opløst
 6. Skriv mundtligt
 7. Skriv sammenhængende
 8. Skriv levende og kreativt
 9. Skriv overskueligt
 10. Skriv korrekt
 • Hvordan disponerer du dine tekster så hensigtsmæssigt som muligt?
 • Form: overskrifter, afsnitsoverskrifter og punktopstillinger
 • Skriv mails, der bliver læst. Undgå krimier, og luk katten ud af sækken med det samme.

Form

Kurset veksler mellem korte oplæg og små øvelser, så du får rig mulighed for at øve dig i det, du lærer. Underviserne skaber en tryg og uformel atmosfære, hvor alle kursister kan komme til orde. På dagen modtager du bogen Skriv og bliv læst.

Underviserene

På dette kursus er der to undervisere. Det giver en god dynamik og masser af tid til spørgsmål. Ellen og Susanne har været partnere i mange år, og deres tætte samarbejde afspejles i deres unikke undervisningsform, der altid er med et smil på læben.
 

ellen_bak

Ellen er cand.mag. i dansk og sproglig rådgivning. Ud over at undervise rådgiver hun også danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. Ellen er medforfatter til kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” 6. udgave 2021 fra Forlaget Frydenlund.

susanne_nonboeSusanne er cand.mag. i dansk og retorik, og sammen med Ellen Bak Åndahl underviser og rådgiver hun danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. Sammen med Ellen Bak Åndahl har hun skrevet kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” 6. udgave 2021 fra Forlaget Frydenlund. Ellen og Susanne har været partnere i mange år, og deres tætte samarbejde afspejles i deres unikke undervisningsform, der altid er med et smil på læben.

Se vores udvalg af kurser i skriftlig kommunikation

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på