Kurser

Skriv til nettet - webtekster, der virker

Lær at skrive effektive, tilgængelige og engagerende tekster til nettet. Forstå, hvordan vi læser på web og mobil, og lær at skære igennem og komme direkte til sagen.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 39 besvarelser

Effektive og vedkommende tekster er nødvendige

Moderne webtekster er nemme at komme ind i, og hurtige at komme ud af igen. Der er kun 24 timer i døgnet og vores læsere har som regel andet at lave, end at lede efter indhold på vores websteder. Det kræver metoder og viden at skære helt ind til det essentielle i en tekst, uden at miste informationer eller gøre teksten kedelig. Lær også de grundlæggende regler for at skrive tilgængeligt indhold. Vi fokuserer især på Alt-tekster, som mange kommer galt afsted med. Lær at skrive tilgængeligt og gør indhold anvendeligt for alle.

Deltagerprofil

Alle, der skriver og redigerer tekster til nettet og intranettet som en del af deres arbejdsopgaver, fx webredaktører, sekretærer, kommunikationsmedarbejdere eller andre, der arbejder med formidling på nettet.

Udbytte

  • Redskaber og viden til at strukturere og forbedre dine tekster til web og mobil

  • Indsigt i læsemønstre og brugeradfærd på nettet

  • Viden om søgemaskineoptimering

  • Sparring og feedback

Du får desuden bogen "Letting Go of the Words, Writing Web Content that Works" af Janice Redish - en grundig og dybdegående bog om at skrive godt indhold til nettet.

Indhold

  • Læsemønstre på web og mobil

  • Forskellen på tekster til print, desktop og mobil

  • Effektive overskrifter, sidetitler og linktekster

  • Prioritering: Skriv dit indhold som en nyhed

  • Tilgængelighed og tekstindhold: Alternative tekster

 

Form

Kurset veksler mellem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og diskussioner.

Underviser

Lars Michael Sørensen 2021

Lars Michael er specialist i anvendeligt design og indhold til nettet. Han har arbejdet professionelt med digitalt indhold siden 1996, både som journalist på fremtrædende medier som PC World Og DR Nyheder, og som selvstændig webkonsulent. Siden 2005 har Lars Michael primært arbejdet med brugervenlighed, informationsarkitektur og onlinejournalistik.

 
Lars Michael er IAAP-certificeret og tidligere medlem af Dansk Standards udvalg for IT-tilgængelighed. Han er medoversætter på standarden for webtilgængelighed, WCAG 2.1.
 
Lars Michael har undervist på Teknologisk Institut siden 2011. Han er en engageret og erfaren underviser, som er vant til at arbejde med mange forskellige målgrupper.

 
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på