Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Tilgængelige PDF filer Grundlæggende

25. - 26. september 2024 København
DKK  9.999
ekskl. moms
Nr. 90264 P

Digitale PDF-dokumenter skal være tilgængelige for alle – også for brugere med et synshandicap. En skærpet lov omkring tilgængelighed stiller nu nye krav til offentlige institutioners digitale dokumenter, websteder og mobilapplikationer. Du lærer at opbygge fuldt tilgængelige PDF-filer, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.

Du får styr på de officielle krav til tilgængelighed samt hvordan dokumenterne opleves for brugere med synshandicap.

Tilgængelighed handler ikke kun om, at en PDF-fil skal kunne læses op for én, der har et synshandicap. PDF-filerne skal struktureres sådan, at tekst og information kan blive læst op i en logisk rækkefølge. Det gælder både tekst, billeder, diagrammer og tabeller. Tabeller skal f.eks. struktureres på den helt rigtige måde, så de ikke bliver læst op i en forkert rækkefølge, og dermed undgås at blive misforstået.

På kurset får du også en række tips til det bedst mulige forarbejde og effektive arbejdsgange. Du lærer f.eks., hvordan du nemt skifter en side ud i et større dokument, der allerede er gjort tilgængelig, og hvordan du bedst udfører rettelser i eksisterende dokumenter.

Deltagerprofil

Kurset er for alle, der skal opsætte og klargøre tilgængelige PDF-dokumenter, der sikrer, at de lever op til de nye lovkrav. I forbindelse med øvelserne på kurset vælger du naturligvis selv hvilke af de tre programmer du vil have mest fokus på. Fælles for alle deltagere er at vi også kommer til at arbejde en del med Acrobats værktøjer og muligheder for tilgængelighed.

Er du allerede i gang med tilgængelighed og vil lære endnu flere workflow-optimerede arbejdsgange, så anbefaler vi vores kursus Tilgængelige PDF filer Udvidet.

Udbytte

  • Du kan opsætte tilgængelige PDF-filer, der følger lovkravene
  • Du får styr på opmærkning, tags, læserækkefølge og meta-tekst
  • Du får tips til effektive ændringer i tilgængelige PDF-filer
  • Du lærer at kontrollere din PDF’s tilgængelighed

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Computer stilles til rådighed

Computer stilles til rådighed

Indhold

Kom godt fra start med et grundig forarbejde
  • Tilgængelige PDF-dokumenter kræver et grundigt forarbejde i kildefilen, hvad enten du arbejder i Word, Excel, InDesign eller Acrobat. Forarbejdet er altafgørende for slutresultatet og i forhold til, hvad det kræver at gøre en PDF tilgængelig så den opfylder lovkravene.
Forskellige udgangspunkter og muligheder
  • Hvilke muligheder findes der for at gøre en eksisterende PDF-fil tilgængelig? På kurset lærer du at benytte Acrobats værktøjer til opmærkning for tilgængelighed. Du får også tips til alternative værktøjer for opmærkning af PDF-dokumenter, der allerede er produceret.
Opmærkning og tagging
  • På kurset lærer du at arbejde med tags, læserækkefølge, alternativ tekst, metadata, opmærkning af tabeller, indholdsfortegnelser, lister og meget mere. Du lærer også, hvordan du tilføjer og styrer disse elementer både i en færdigproduceret PDF, eller hvis du arbejder med kildefilen i InDesign, Word eller Excel.
Layout og rettelser
  • Visse typer layout kan skabe uforudsete problemer, når en PDF-fil skal leve op til lovkravene. På kurset gennemgår vi, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med opsætning af layout. Du får også tips til effektive arbejdsgange – hvis f.eks. en tilgængelig PDF er blevet færdiggjort, men der efterfølgende kommer rettelser eller tilføjelser til dokumentet.
Test og kontrol af tilgængelighed
  • En vigtig del i arbejdet med tilgængelige PDF-filer er kontrolarbejdet af, om en PDF rent faktisk er tilgængelig og følger lovkravene. Der findes forskellige software til dette formål og vi kigger på nogle af dem, du kan bruge til Mac og/eller PC. Du lærer også at bruge Acrobats egen tilgængelighedskontrol.
Forskellige niveauer for tilgængelighed
  • Der findes forskellige niveauer og standarder for tilgængelighed. På kurset gennemgår vi forskellen på f.eks. WCAG 2.0 og PDF/UA og du lærer, hvordan du opbygger dine PDF-filer med den rigtige standard, der følger lovkravene.

Vælg dato

København
25. - 26. september 2024

Vil du vide mere?

Guide: Forskellen på webdesign til desktop og mobil

Den stigende vækst i trafik fra mobil sætter i højere grad krav til virksomhederne om at have hjemmesider, der er designet til mobiltrafik. Her er 5 væsentlige forsk...

Læs mere
 

Få 5 tips til grafisk design for ikke-grafikere!

Kan du tale grafik? I stedet for bare at omtale et design som ”forretningsagtigt”, ”elegant” eller ”brugervenligt” kan du få en r...

Læs mere