Kurser

1 dags kursus

Tilgængelighed på nettet

20. januar 2022 Taastrup
9. februar 2022 Aarhus
5. maj 2022 Taastrup
9. juni 2022 Taastrup
DKK  4.499
ekskl. moms
Nr. 91064 A

Webtilgængelighed i både teori og praksis. Tilgængelighed er ikke bare lov. For næsten 20% af befolkningen er det svært eller umuligt at anvende digitalt indhold, hvis ikke det er tilpasset folks forskellige behov og evner. Dette kursus giver dig god indsigt på området

Dette kursus giver dig på en kursusdag den grundlæggende viden om lovgivning og standarder. Kurset er et grundkursus i webtilgængelighed og giver dig en basal indsigt i at teste og evaluere webindhold. Vi kommer kun i begrænset omfang ind på mobilapps.
 
Kursets varighed 1 dag. Du kan deltage på kursets 1. dag og få god indsigt. Dag 2 er en ekstra dag, du kan vælge at deltage på. Den bygger videre på det, du har lært på dag 1. Du kan tilkøbe 2. dagen, når du tilmelder dig.
 

Deltagerprofil

Kurset er især relevant for dig, som har ansvaret for at udvikle, udgive eller vedligeholde webtilgængeligt indhold, du er for eksempel:
Webredaktør, Webmaster, Webudvikler, Webdesigner, Projektleder eller sidder i en lignende rolle.
 
Et grundlæggende kendskab til HTML vil være en fordel, men er ikke et krav. Et grundlæggende kendskab til usability vil også være en fordel, for eksempel på niveau med: Web Usability - brugervenlighed for webfolk.

Udbytte

  • Bliv i stand til at evaluere kontrastforhold, navigation, læserækkefølge, HTML-kode, PDF-filer og meget mere
  • Lær, hvorfor det faktisk er en dårlig ide at fokusere på ”webtilgængelighed” og en god idé at arbejde efter inklusion og Design for Alle-principperne
  • Opnå viden om, hvordan vi kan fremme inklusion og tilgængelighed i vores organisationer

Indhold

Dag 1 gennemgår tilgængelighedsstandarden Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1.
  • Vi kommer hele vejen rundt om alle principper, anbefalinger og succeskriterier, som er relevante for, at I kan leve op til ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og apps”, som trådte i kraft i september 2018.
 
Dag 2 bygger videre på det, vi lærte på dag 1.
  • Gennem øvelser og diskussioner undersøger vi metoder og værktøjer til at teste webtilgængelighed.
23141
Underviser

Lars Michael Sørensen

Lars har arbejdet professionelt med digitalt indhold siden 1996 - bl.a. som journalist på PC World og DR Nyheder. Siden 2005 har han primært arbejdet med brugervenlighed, informationsarkitektur og onlinejournalistik. Lars Michael er IAAP-certificeret og tidligere medlem af Dansk Standards udvalg for IT-tilgængelighed. Han er medoversætter på standarden for webtilgængelighed, WCAG 2.1. Lars Michael har undervist på Teknologisk Institut siden 2011 og er en engageret og erfaren underviser.

Vælg dato

Taastrup
20. januar 2022
Aarhus
9. februar 2022
Taastrup
5. maj 2022
Taastrup
9. juni 2022
Taastrup
15. august 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk