Kurser

1 dags kursus

User Experience (UX) design og adfærdspsykologi

2. februar 2022 TaastrupGarantifor afholdelse
4. maj 2022 Taastrup
7. september 2022 Taastrup
2. november 2022 Aarhus
DKK  5.999
ekskl. moms
Nr. 90833 A

Lær, hvordan du integrerer adfærdspsykologiske indsigter i din digitale designproces. Optimere din app eller hjemmeside, så den bliver mere brugervenlig. Hør, hvordan brugerens adfærd guides på et underbevidst niveau.

På kurset introduceres du til de grundlæggende tanker bag User Experience (UX) design. Samtidig får du - via konkrete cases - indblik i, hvordan adfærdspsykologiske principper kan forbedre UX-design. Du går fra kurset med konkrete værktøjer og eksempler som du kan anvende i din egen digitale designproces.

Skab bruger-centrisk digitalt design, der taler til brugerens hjerne

UX-design handler om at skabe digitale produkter, der styrker og forbedrer brugeroplevelsen – også kaldet brugercentrisk design. Typisk inddrages brugerne i løbet af designprocessen via fokusgrupper, interviews og produkttests. Hvad der dog overses i denne proces, er, at der ofte er forskel på, hvad brugerne siger, de kan lide, og hvad deres hjerne kan lide. Det er her, at adfærdspsykologien kan bidrage med brugbare indsigter til UX-design. Fokus i adfærdspsykologien er nemlig at forstå, hvad der “trigger” vores hjerne på et underbevidst plan.

 

Deltagerprofil

Kurset er relevant for alle, der ønsker at optimere hjemmesider eller apps. Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har en grundlæggende forståelse for UX-design og Design Thinking på forhånd.

Udbytte

  • Forstå hvad User Experience (UX) design er, og hvad der “trigger” vores hjerne på et underbevidst plan
  • Indblik i hvordan UX-design udvikles ved hjælp af Design Thinking
  • Indsigt i hvad adfærdspsykologi er
  • Indsigt i relevante adfærdspsykologiske principper, og hvordan de kan integreres i Design Thinking, så UX-design optimeres
  • Større brugervenlighed

Indhold

  • Introduktion til User Experience (UX) design
  • Introduktion til Design Thinking
  • Introduktion til adfærdspsykologi
  • Gennemgang af relevante adfærdspsykologiske principper
  • Praktiske cases, hvor du lærer at oversætte adfærdspsykologiske principper til konkrete værktøjer, der kan bruges i UX-design

Form

Kurset veksler mellem teori, praktiske øvelser (cases) og diskussion. På kurset præsenteres du for en række adfærdspsykologiske principper, som du lærer at oversætte til brugbare værktøjer i din digitale designprocess ved hjælp af konkrete cases. Der vil også være mulighed for at inddrage og diskutere deltagernes egne cases.
23570
Underviser

Marie Wengler

Marie er uddannet inden for adfærdsvidenskab på Københavns Universitet og påbegynder i 2021 en PhD med fokus på selvsamme emne i samarbejde med en af Danmarks største og ældste virksomheder. Hun er stifter og ejer af en designvirksomhed, hvor igennem hun underviser og formidler viden om adfærdsvidenskab.

Vælg dato

Taastrup
2. februar 2022 Garanti for afholdelse
Taastrup
4. maj 2022
Taastrup
7. september 2022
Aarhus
2. november 2022
Taastrup
1. februar 2023

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk