District Energy Innovation Lab - Systemløsninger

Morten Gottlieb Warming-Jespersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 97.

District Energy Innovation Lab - Systemløsninger

Test og dokumentation af samlede systemløsninger bliver som noget helt nyt udviklet under DEIL. Systemløsninger kan fx være kombinerede solvarme-, varmepumpe- og jordlagringsløsninger eller fremtidens Smart-Grid-løsninger. Samspillet med simuleringsmodeller på universiteterne er et særligt indsatsområde.

 

DEIL

Med afsæt i Teknologisk Instituts nuværende testfaciliteter for komponenter til fjernvarme og køling og med mulighed for at inddrage andre laboratorier arbejder DEIL på at etablere et samlet koncept med tilhørende basisudstyr for on-site test af komplette fjernvarmeanlæg. Dette retter sig fx mod afleveringsprøvning af anlæg med vedvarende energi og energilagring eller dokumentation af nye systemkonfigurationer, fx som i Brædstrup og Marstal.

Samspil med GLEEB angående brugerinstallationer

Teknologisk Institut har allerede etableret Green Lab for Energy Efficient buildings, GLEEB, som DEIL vil komme til at spille tæt sammen med. Samspillet giver mulighed for at teste de enkelte komponenter, units og anlæg også sammen med fjernvarmeforsyningen, ifm. Smart Grid-løsninger.