Højværdistoffer fra fisk

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Fisk

Højværdistoffer fra fisk

Ved forarbejdning af fisk ender op mod 50 % af fisken, som det der kaldes fraskær eller biprodukt. Dette er typisk hoveder, afpuds fra filetskæring, indvolde, skind, fiskeben og skæl.

I Danmark anvendes fraskæret ofte som råvare til fremstilling af f.eks. fiskemel, fiskeolie og dyrefoder. Teknologisk Institut arbejder målrettet på at bringe merværdi til dette fraskær/biprodukt ved at udvikle nye arbejdsgange og teknologier, så de værdifulde råstoffer kan udvindes. Dette gælder både protein og fedt, men også højværdistoffer fra skind, ben og hoveder. Dette sker gennem udviklingsprojekter, rådgivning samt Teknologisk Instituts Fiske HACCP Erfa-gruppe.