
Højværdistoffer fra fisk
Ved forarbejdning af fisk ender op mod 50 % af fisken, som det der kaldes fraskær eller biprodukt. Dette er typisk hoveder, afpuds fra filetskæring, indvolde, skind, fiskeben og skæl.
I Danmark anvendes fraskæret ofte som råvare til fremstilling af f.eks. fiskemel, fiskeolie og dyrefoder. Teknologisk Institut arbejder målrettet på at bringe merværdi til dette fraskær/biprodukt ved at udvikle nye arbejdsgange og teknologier, så de værdifulde råstoffer kan udvindes.
Dette gælder både protein og fedt, men også højværdistoffer fra skind, ben og hoveder. Dette sker gennem udviklingsprojekter, rådgivning samt Teknologisk Instituts Fiske HACCP Erfa-gruppe.
- Projekt: Styring af produktion af fiskeensilage ombord på fartøjer
- Projekt: Bæredygtig udnyttelse af krabbebifangst
- Projekt: Bæredygtig udnyttelse af fiskeskind til fiskelæder
- Projekt: Blå Vækst
- Projekt:Trash2Cash
- HACCP erfra-gruppe for fiskevirksomheder