Ny pulje til blå vækst

Sara  Kobbelgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 61.

Muslinger - Blå vækst

Ny pulje til blå vækst

Danske virksomheder har nu mulighed for at søge midler i en nyoprettet pulje til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor blå biomasse – tang og skaldyr. Puljen kommer på baggrund af den netop offentliggjorte rapport om Vækst i Blå Biomasser, som Teknologisk Institut har bidraget til sammen med en lang række partnere.

I en netop offentliggjort rapport beskrives potentialerne i de blå biomasser for jobskabelse og vækst i danske virksomheder. Den beskriver mulighederne indenfor tang og skaldyr, herunder fødevarer, materialer og dyrkningssystemer samt anvendelse af blå biomasser til husdyrfoder.

Rapporten er udarbejdet af Innovationsnetværket for Biomasse - INBIOM, FoodNetwork og Dansk Materiale Netværk samt Aarhus Universitet og Teknologisk Institut.

Læs rapporten

Ny pulje til vækst
Baseret på denne rapport har danske virksomheder nu mulighed for at søge midler i en nyoprettet pulje til demonstration af forretnings- og vækstmuligheder indenfor tang og skaldyr. Det kunne være optimering af produktion via ny teknologi, innovativ udnyttelse af sidestrømme eller udvinding af højværdistoffer.

Puljen kan benyttes til indhentning af ny viden fra vidensinstitutioner som et GTS-institut eller universitet og kræver deltagelse fra minimum én virksomhed og én vidensinstitution. Puljen er oprettet af Styrelsen for Forskning og Innovation men bestyres fra Innovationsnetværket for Biomasse – INBIOM. I kan søge mellem 50.000 til 333.000 kroner og midlerne skal benyttes i perioden 1. januar 2017 til 31. december 2018.

Demoprojekter indenfor projektet kører pt.

Yderligere oplysninger
Faglig leder Sara Kobbelgaard, Teknologisk Institut, telefon: +45 72 20 14 61, e-mail: sak@teknologisk.dk.