Pulverfremstilling, mikroindkapsling og stabilisering

Hanne Bjørn Høiby

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 26.

Pulverfremstilling

Pulverfremstilling, mikroindkapsling og stabilisering

Med pilotproduktion hos Teknologisk Institut kan du udvikle dit produkts egenskaber ved hjælp af pulverteknologi og mikroindkapsling. Teknologien er bl.a. velegnet til stabilisering af ingredienser til fødevarer både med hensyn til kemisk og mikrobiologisk holdbarhed samt stabilisering i forskellige foder eller fødevarematricer, som normalt påvirker funktionen af den pågældende ingrediens.

Med det rigtige valg af råvarer kan en kombination af forskellige processer som spraytørring, spraycooling, frysetørring, agglomerering, coatning, fluidisering, mikronisering og coatning give netop jeres produkt en fordel overfor konkurrenterne.

Pulverteknologi og mikroindkapsling giver mulighed for:

  • Nye fysisk-kemiske egenskaber
  • Beskyttelse mod oxidation fra lys og/eller andre indholdsstoffer
  • Pulvere med styret partikelstørrelsesfordeling
  • Kontrol af release tid, sted og hastighed gennem coatning
  • Agglomerering
  • Forbedret opløselighed eller dispenserbarhed

Du opnår dermed

  • anvendelse i flere/andre applikationer
  • bedre inkorporering, øget opløselighed og dispenserbarhed – herunder jævn fordeling i flydende matricer
  • øget holdbarhed hvilket giver mulighed for at erstatte uønskedeE-numre med naturlige ingredienser
  • bedre optag og effekt af aktive ingredienser.
  • Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
  • Pulverfremstilling inkl. indføring af nye egenskaber – optil 50 gram pulver om dagen
  • Stabilisering af ingredienser med mikroindkapsling – optil 1000 gram pulver om dagen
  • Rådgivning omkring teknologiske processer, produktsammensætning, mulige procesparametre og de forskellige applikationsmuligheder
  • Analysere råvarer og produkter – både på partikel, pulver og applikations niveau
  • Teste holdbarhed og stabilitet over tid, samt lave sensorisk test og evaluering med eget panel