Nyt samarbejde skal udvikle glutenfrie produkter i verdensklasse

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

NordicGlutenFreeBakery

Nyt samarbejde skal udvikle glutenfrie produkter i verdensklasse

Nordic Glutenfree Bakery er et nyetableret industrielt bageri, som satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse.

Til sammenkomster med familie og venner kan glutenallergikere og andre, som ønsker at følge en glutenfri diæt, sende misundelige blikke i retning af de andres brød, mens de selv spises af med lidt kedelige og tørre brød uden den store smag. Det skal der nu gøres op med ved at udvikle velsmagende glutenfri produkter med en god tekstur og friskhed.

De første produkter klar til salg

Én af indehaverne bag Nordic Glutenfree Bakery, Laila Finding, har således udviklet på produkterne siden bageriets opstart 2017. Det har resulteret i et bredt sortiment indenfor brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne:

  • Vi startede Nordic Glutenfree Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at få produkter ud, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, udtaler Laila Finding.

Produkterne er således udviklet empirisk baseret på mange års praktisk erfaring, men teamet bag Nordic Glutenfree Bakery har ambitioner om mere end det. For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Nyt koncept testes for tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

  • Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr indenfor karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, udtaler Laila Finding

Hos Teknologisk Institut er det Faglig Leder Eleonora Miquel Becker, som koordinerer samarbejdet med Nordic Glutenfree Bakery. Mange års erfaring indenfor holdbarhed af fødevarer kommer til sin ret her. Derudover trækkes der på kompetencer indenfor fysiske fødevareanalyser og sensorik.

  • Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Glutenfree Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via tekstur profilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Endelig testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, uddyber Eleonora Miquel Becker.

Dokumentation skubber til salget

Nordic Glutenfree Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse omkring det helt nye koncept. Her forventer bageriet også, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

  • Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.