Planhed af gulve - Eksempel på forskel i målemetode

Tommy B. Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 71.

Planhed af gulve - Eksempel på forskel i målemetode

At det ikke er helt ligegyldigt, hvilken metode man bruger, viser dette eksempel, hvor gulvet efterfølgende skulle pålægges en vinylbelægning med krav til underlagets planhed på ± 2 mm på en 2 meter retskinne.
 
Ved gulvlæggerens kontrol i forbindelse med udlægningen af vinylbelægningen konstaterer denne, at den ønskede planhed ikke er til stede. Gulvlæggeren måler ± 4 mm. Entreprenøren, som har udført undergulvet, er sikker på, at det er afleveret med en planhed på ± 2 mm.

Efter Teknologisk Instituts opmåling og gennemgang af sagen viser det sig, at begge parter har ret.

Der er nemlig brugt 2 forskellige målemetoder, som begge kan tolkes til de krævede ± 2 mm på en 2 meter retskinne. Er det så ikke ligegyldigt? – Nej, for gulvlæggerens metode er bundet op på en holdbarhedsgaranti for gulvbelægningen, og skal denne være gældende, vil det kræve en opretning af undergulvet fra de ± 4 mm til ± 2 mm. Dette kan være kostbart, når det drejer sig om store gulvarealer, og hvem skal betale for opretningen.