Automatisk kontrol af slagterimateriel

Peter René Bolvig Stentebjerg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 90.

juletrae
juletrae

Automatisk kontrol af slagterimateriel

Vi anvender visionudstyr til kontrol af slagteriernes genbrugsmateriel, der dagligt benyttes til transport og ophængning af ferske råvarer. Målet er at holde den daglige produktion fri for uegnet materiel, der pga. defekter eller kontaminering kan føre til omkostninger for både driften og fødevaresikkerheden.
 

Manuel kontrol af forurenet materiel er omkostningstung 

Kødindustrien anvender forskellige typer af genbrugsmateriel, der benyttes til transport af råvarer og produkter, fx ophængningsmateriel som juletræer eller transportkasser til opbevaring af mindre kødprodukter.

Genbrugsmateriel vaskes og steriliseres for at undgå kontaminering, men det sker, at de stadig er uegnede til videre anvendelse, enten fordi materiellet stadig er forurenet, eller fordi det er defekt og skal sorteres fra.

En 100% kontrol af alt genbrugsmateriel er meget omkostningstung for virksomheden, når den udføres manuelt. Samtidig går udviklingen mod flere og flere automatiske processer fx robothåndtering, hvilket stiller større krav til korrekt materiel. 

Vores løsning

Vi har designet og udviklet en visionplatform, der med kamerateknologi og specieldesignet software kan måle juletræer under bevægelse, lige efter de forlader vasken, men inden de når produktionen. Opstillingen består af 4 kameraer og 4 lyskilder, der på nuværende tidspunkt er blevet testet hos en fødevarevirksomhed.

maaleopst

Udsnit af visionopstillingen, der er placeret i vaskeriet for juletræer

For hvert juletræ optages fire billeder for at kunne måle alle kroge fra to vinkler. Der er foretaget en indledende billedanalyse for at afklare muligheden for automatisk detektion af både forureninger og defekter på juletræerne.

Defekter, der gør ophængning umulig, kan fx være:

  • skæv stamme
  • bøjede kroge
  • knækkede kroge

rraa4

Et eksempel på de 4 rå-billeder, der optages for hver juletræsmåling.

 

 

udsnit

Et eksempel på dataanalysen af et krogsæt på juletræet, hvor både stammen og krogspidserne er lokaliseret i billedet.

 

 

 

Visionopstillingen til juletræer videreudvikles 2021 under projektet "Tjek af materiel - forurening og defekter", som er finansieret af Svineafgiftsfonden.