Holdbarhed af fersk kød i store forpakninger

Emma Bildsted Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 88.

shelf life

Holdbarhed af fersk kød i store forpakninger

Projektets formål

Formålet er at gøre det let for kvalitetsafdelingen at fastsætte og optimere holdbarhed på fersk grisekød pakket i store forpakninger

Kvartalsstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er afholdt opstartsmøde med projektets følgegruppe, hvor modellens virkeområde blev fastsat. Det er ønsket, at modellen skal dække over alle typer kølelagret grisekød, der vakuumpakkes eller flushes med pakkegas på corr-vac anlæg. For at dække virkeområdet er vurderingen, at der skal udvælges 3-4 kødtyper med forskellige pakkeegenskaber såsom størrelse og form, da dette kan have betydning for pakkekvaliteten.

Hertil er udarbejdelsen af et forsøgsdesign blevet igangsat. Prøvestørrelserne skal nedskaleres fra 200-400 kg til 15-25 kg eller mindre om muligt. Dette for at undgå for meget kødspild under forsøgene. For at sikre at det nedskalerede model-system afspejler de industrielle forhold for store forpakninger, udarbejdes en baseline for 2-3 slagterier. På slagterierne måles mængden af restilt, vakuumtryk samt temperaturen på kødet ved pakning.

Den næste store aktivitet i projektet er, at etablere en baseline for pakning af kødprodukter på corr-vac anlæg samt forsætte arbejdet på at udvikle et forsøgsdesign, hvor mængden af kød nedskaleres.

fersk