Hygiejnisk slagtning
WP1: Effektiv rengøring på kortere tid
WP2: Ny, hurtigere metode til påvisning af salmonella på 2 timer
Patent:
"Rapid method for detection of Salmonella in meat" WO 2016/079304
Hansen, F. (2015) Nyhedsbrev L&F. Nytt snabbare salmonellatest av griskött / Neu: Schnellerer Salmonellentest
WP3: Hygiejnisk fedtendehåndtering og dampsugning af bækkengang og
skinker
WP4: God slagtehygiejne ved høj hastighed
Formålet med forsøgene var at undersøge, om der også i praksis kan ske en tilvækst på op til 1,5 log-enheder i forbindelse med udligning af slagtekroppe.
WP5: Udvikling af alternativ desinfektion af værktøjer
WP6: Optimal brug af ressourcer i den sorte ende
Ved slagtning af svin har processerne i den sorte ende en afgørende betydning for såvel sværkvalitet som hygiejne. Det er samtidigt nogle af de processer, hvor der bruges mest vand og energi. Der er derfor gennemført et projekt, hvor formålet var at undersøge, hvordan ressourcer i form af energi og vand kan bruges mest hensigtsmæssigt uden at kompromittere hygiejne eller sværkvalitet. |