Krav til fødevarekvalitet – kemisk dokumentation

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

lab

Krav til fødevarekvalitet – kemisk dokumentation

Formål:
Afsøgning af mulighed for implementering af metode til analyse af biogene aminer i kødprodukter samt opsamling af viden inden for fødevareanalyser til dokumentation af sundhed og fødevarekvalitet.


Projektstatus 1. kvartal 2021
 

Det vigtigste nye output er udarbejdelse af plan for implementering af multimetode til analyse af biogene aminer, baseret på avanceret LC-MS/MS teknik. På baggrund af en litteraturgennemgang er relevante biogene aminer identificeret, og de rene stoffer med tilhørende standarder er hjemkøbt.

Der er indkørt nyt avanceret GC-MS/MS udstyr, der giver mulighed for at anvende tidssvarende analysemetoder som dokumentationsværktøj i projektsammenhænge, fx ved undersøgelse af udviklingen i den oxidative status under lagringsforsøg.

Den næste store aktivitet i projektet er at indkøre de biogene aminer med tilhørende standarder på LC-MS/MS-udstyret. Herefter skal de rene stoffer spikes til kødmatricer for at fastlægge genfinding, inden belastede, rigtige kødprodukter analyseres.

 

Projekt før 2021