Ny model på DMRI Predict

Tomas  Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 25.

skinke

Ny model på DMRI Predict

DMRIPredict er kvalitetslederens hjælper ved udarbejdelse af risikovurderinger. Der er nu tilføjet en ny model til beregning af sikkerhed af tørrede og saltede kødprodukter.
 

DMRIPredict er udvidet med en ny model til beregning af sikkerheden af tørrede kødprodukter. Modellen prædikterer vækst af Listeria monocytogenes, Salmonella og E. coli i produktet ud fra en række variable i recept og proces:

  • Tilsat mængde NaCl: 3,0-7,0%
  • Tilsat nitrit: JA/NEJ
  • pH i råvaren: 5,30-6,55
  • Pakkemetode: aerob/anaerob
  • Temperatur: 10-30°C
  • Vægttab over tid: 0-35% i maks 365 dage  

Output af modellens beregning er dels vækst- eller henfaldskurver for hver af de tre bakterier, dels udvikling i vandaktivitet (aw), afbildning af temperaturforløbet og udvikling i koncentration af salt i vandfasen (water phase salt, WPS).

predict1

 

DMRIPredict indeholder en række sikkerheds- og holdbarhedsmodeller.

Det er gratis at bruge modellerne på www.dmripredict.dk

 Lær at anvende prædiktive modeller

 

Udvikling af modellen er finansieret af Svineafgiftsfonden.

 

Besøg siden safetyfood.dk for endnu mere information om risikoanalyser