Optimering af fuldautomatisk hangrisemetode

Birgitte Lange Winther Lund

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 84.

han

Optimering af fuldautomatisk hangrisemetode

Projektets formål er at optimere og automatisere den udviklede laboratoriemetode til samtidig måling af skatol og androstenon.

Målene er at teste det komplette målesystem under produktionslignende forhold og at optimere procestrin med henblik på automatisering og nedbringelse af nedetid.

Projektstatus 3. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at de enkelte procestrin i analysemetoden er gennemgået på et slagterilaboratorium. Der findes lav mængde ‘carry over’ under homogeniseringen, men afpipetterings-robotten skal kalibreres, og en tørreprocedure skal opsættes.

Den næste store aktivitet i projektet er, at efter afpipetterings-robotten er kalibreret, skal hele systemet igen gennemgås for identifikation af yderligere optimeringsmuligheder. Når de enkelte procestrin fungerer tilfredsstillende, vil en validering af det samlede analysesystem påbegyndes.

Projektstatus 2. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er foretaget en sammenligning af DMRIs og værtsslagteriets udstyr på fire prøver (1 høj, 2 mellem og 1 lav-skatolkoncentration).

Sammenligningen er foretaget for at undersøge, om udstyret hos værtsslagteriet er optimeret og parat til igangsætning af metodevalideringen. Resultatet er, at genfindingen af værtsslagteriets udstyr i forhold til DMRIs metode, er i samme niveau, mens spredningen på værtsslagteriets metode er lidt i overkanten.

Den næste store aktivitet i projektet er, at der afventes en optimering af udstyret, førend valideringen påbegyndes. Når både spredning, genfinding og topprofiler er optimerede og prøvemængden er fastsat, kan valideringen påbegyndes.

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er lagt en plan for optimerings- og valideringsarbejdet i 2021. Optimeringsarbejdet indebærer bl.a. det iterative arbejde ved optimeringen af den automatiserede homogenisering og dispensering.

På homogenisatoren vil der bl.a. optimeres på homogeniseringstid, omdrejninger under homogeniseringen, vask af knive og kontrol af carry over.

På væskedispenseren vil der bla. optimeres på dispensering af ekstrakter, vask af pipetter og tørretid. Der er fremstillet reagenser, således at arbejdet kan opstartes i hangriselaboratoriet på værtsslagteriet.

Den næste store aktivitet i projektet er at analysere de resultater, der kommer fra optimeringsforsøgene for både homogenisator og dispensor. Dette gøres ved at analysere ekstrakterne på LDTD-MS/MS - hos DMRI men også på værtsslagteriets hangriselaboratorium.