Optimering af fuldautomatisk hangrisemetode

Birgitte Lange Winther Lund

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 84.

han

Optimering af fuldautomatisk hangrisemetode

Projektets formål er at optimere og automatisere den udviklede laboratoriemetode til samtidig måling af skatol og androstenon.

Målene er at teste det komplette målesystem under produktionslignende forhold og at optimere procestrin med henblik på automatisering og nedbringelse af nedetid.

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er lagt en plan for optimerings- og valideringsarbejdet i 2021. Optimeringsarbejdet indebærer bl.a. det iterative arbejde ved optimeringen af den automatiserede homogenisering og dispensering.

På homogenisatoren vil der bl.a. optimeres på homogeniseringstid, omdrejninger under homogeniseringen, vask af knive og kontrol af carry over.

På væskedispenseren vil der bla. optimeres på dispensering af ekstrakter, vask af pipetter og tørretid. Der er fremstillet reagenser, således at arbejdet kan opstartes i hangriselaboratoriet på værtsslagteriet.

Den næste store aktivitet i projektet er at analysere de resultater, der kommer fra optimeringsforsøgene for både homogenisator og dispensor. Dette gøres ved at analysere ekstrakterne på LDTD-MS/MS - hos DMRI men også på værtsslagteriets hangriselaboratorium.