Platformbaserede robotter - AP2 Mekanisk infrastruktur i opskæringscelle

Simon Nybo Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 58.

fabrik

Platformbaserede robotter - AP2 Mekanisk infrastruktur i opskæringscelle

AP2 Mekanisk infrastruktur i opskæringscelle

Formål:

I AP2 ombygges det eksisterende testudstyr fra projektet ”Cellebaseret produktion”, så det fremstår som en indkapslet produktionscelle med et automatisk værkstøjsskift, der sætter cellen i stand til at operere fuldautomatisk med mere end tre funktioner.

Projektstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der indledningsvis i analysefasen er lavet en forventningsafstemning med kødindustrien med henblik på at opstille en kravspecifikation, som sikrer, at projektets fremdrift understøtter branchens egne initiativer. På den baggrund blev det besluttet, at funktionerne fjernelse af øre, fjernelse af fortå, udtagelse af mørbrad og fjernelse af hoved skal have fokus, mens fjernelse af stiksår nedprioriteres i første omgang.

Testcellens mekaniske infrastruktur er udviklet til at gennemføre metodeforsøg, hvor de enkelte funktioner testes individuelt. Det har derfor været nødvendigt at modificere layoutet, så det tilgodeser, at alle de valgte funktioner nu skal udføres i én sammenhæng uden afbrydelser. I den forbindelse har det også været nødvendigt at tilføre nye mekaniske hjælpesystemer. For at kunne undersøge mulighederne for en fuldautomatisk rengøring er det nødvendigt at opbygge en indkapsling, som kan danne basis for test af automatiske rengøringssystemer. Det er besluttet, at indkapslingen af cellen udføres som en separat opstilling for at undgå, at aktiviteterne i testcellen forstyrres unødigt. I 2021 blev der udviklet en funktionsmodel af et automatisk værktøjsskifte, og denne platform indtænkes i det endelige layout og vil blive testet i forsøgscellen.

Den næste store aktivitet i projektet er, at de respektive værktøjer til de udvalgte funktioner vil blive opgraderet til at kunne klare indkapslingen (høj IP klassificering pga. rengøring), og biprodukt-gribefunktionen vil blive yderligere udviklet. Værktøjerne skal modificeres, så de kan indgå i det automatiske værktøjsskifte, og infrastrukturen, der skal håndtere biprodukter i cellen, skal designes. Herunder indgår også selve layoutet af cellen, så biprodukterne kan føres ud af cellen.