Projekt - BESS - storskala batteri som energibuffer

Lasse Stenhøj Ingvardsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 99.

BESS

Projekt - BESS - storskala batteri som energibuffer

Projektstart januar 2014. Projektafslutning december 2016.

BESS (Battery Energy Storage System) projektets formål er at få økonomisk overblik samt erfaring med at udvikle og teste batterier som energilagersystemer til fremtidens elsystem. Fremtidens elsystem er kendetegnet ved store mængder fluktuerende vedvarende energi.

Mål for projektet

  • Drifte to store nettilsluttede batterisystemer
  • Analysere mulige driftsmønstre
  • Teste battericeller
  • Udvikle og igangsætte et nedskaleret nettilsluttet batterisystem

Visionen for fremtidens danske elnet er karakteriseret ved en massiv udrulning af fluktuerende, vedvarende energi som vind, sol og bølgeenergi. Visionen udfordrer stabiliteten og pålideligheden af elnettet. Formålet med projektet er at generere praktisk erfaring med udvikling og drift af batterienergilagre til fremtidens elnet, præget af vedvarende energi.

Handelsstrategier og effektivitet testes på to storskala batterier på henholdsvis 0,400 MW/0,1 MWh og 1,2 MW/0,4 MWh. Battericeller testes i laboratorierne på Teknologisk Institut. Desuden vil et nedskaleret batterisystem, som er tilsluttet elnettet, blive udviklet og demonstreret for at afdække levetidsomkostninger

De to storskala batterisystemer vil blive driftet for at opsamle information omkring driftsmønstre og batteri-degradering samt give input til mulige forretningsmodeller ved sådanne systemer. Degraderingstests vil også blive udført på enkeltceller på Teknologisk Institut. Der vil desuden blive opbygget erfaring og viden ved opbygning og drift af et mindre nettilsluttet batterisystem på Teknologisk Institut.

Deltagere

Vestas logo2 til BESS side

 

 Energi Danmark nyt logo 2014

 

Teknologisk Institut logo juni 2014

Projektet er støttet af Energinet/forskEL

ForskEL