Stop for kastration – måling og kvalitet af hangrisekød

Birgitte Lange Winther Lund

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 84.

han

Stop for kastration – måling og kvalitet af hangrisekød

2020 ->

Se side 2 og 3

 

 

 

Projektet før 2020

Projektets formål er at optimere og automatisere den udviklede laboratoriemetode til samtidig måling af skatol og androstenon samt at anvise muligheder for at reducere de dyrevelfærds- og kvalitetsmæssige implikationer ved et helt eller delvist stop for kastration af hangrise.

 

Rapport:

 

Artikler:

Borggaard, C.; Støier, S. (2019) Vers une detection automatique des carcasses malodorantes. TechPork no. 270                                                   

Aaslyng, MD., Støier, S. (2019) Boar taint is a challenge to be adressed. Fleischwirtschaft international 1, 33-35
                                       

 

Konference / præsentation:

Støier, S. (2020) Sidste nyt om hangriseproblematik, teknologistatus og fødevaresikkerhed. Dansk svineproduktion 15. januar, Fredericia

Aaslyng, MD., Støier, S., Lund, BW., Nielsen, DB. (2019) Slaughtering of entire male pigs seen from the slaughterhouse perspective. MEATCON, IOP conference series 333, 012003

Støier, S., Larsen, HD., Blaabjerg, L., Vorup., P., Aaslyng, MD (2019) Optimal handling of entire male pigs at the day of the slaughter. ICoMST (International Congress of Meat Science and Technology), August, Potsdam

 

Aaslyng, MD (2019The dilemma of entiremale production from farm to consumer seen from an industrial point of view).  IPEMA, Beograd 14.-15 marts
                                     

Aaslyng, MD. (2018) At være eller ikke være - smagen af hangris. Ny viden om kalvekød, grisekød og unge forbrugeres præferencer, Axelborg 28.maj
                       

Birkler, R. (2018) Fully automated and rapid at-line method for measuring boar taint related compounds in back fat. EAAP, Kroatien august
                

 

WP2: Velfærd, kvalitet og udbytte ved stop for kastration

Rapport: