To go-emballage baseret på græsfiber

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Græs

To go-emballage baseret på græsfiber

- Grass fiber-based paper for sustainable “to-go” packaging products

Projektstart 1. marts 2021. Projektafslutning 12 December 2023.

SinProPack ønsker at eftervise anvendelse af græsfibre fra bioraffineret proteinekstraheret grønbiomasse til fremstilling af bæredygtige, formstøbt emballage. Forbrug af ´mad på farten´ medfører øget forbrug af engangsplast og problemet er støt stigende. SinProPack vil udvikle, demonstrere, teste og evaluere fiberbaseret emballage til to-go fødevareprodukter via proof-of-concept, pilotproduktion og industriel opskalering.

Projektet danner grundlag for et paradigmeskift inden for emballageløsninger ved at introducere og demonstrere mulighederne for anvendelse af grøn biomasse til engangsfødevareemballage og en holdbar bioøkonomisk forretningsmodel. Grønbiomasse er en let tilgængelig ressource i Danmark og grøn bioraffinering har betydelig interesse i Danmark på grund af de påviste høje biomasseudbytter, miljøeffekter samt potentiel anvendelse af uudnyttet biomasse fra uproduktive lavtliggende områder som enge og andre marginale områder.

Udvikling af formstøbt ’grøn’ emballage til 'to-go' fødevarer valoriserer sidestrømme fra protein-ekstraheret grøn biomasse hermed sikres den dobbelte bundlinje gennem miljømæssig og finansiel ansvarlighed.

Projektet har fået tilskud fra ”Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet”. Læs mere om projektet her: Fremtidens take-away leveres i komposterbar emballage af græs

GUDP logo