Reduktion af produktionsspild

Lars  Månsson

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 73.

Ekstruder

Reduktion af produktionsspild

Hvad enten målet er minimering af omkostninger eller en mere bæredygtig produktion, så hjælper Teknologisk Institut fødevareproducenter landet over med at reducere produktionsspild. 
 

Mange virksomheder er i dag afhængige af dygtige medarbejderes subjektive vurdering af kvaliteten af råvarer og mellemprodukter for at opnå den ønskede kvalitet af slutprodukterne. På Teknologisk Institut kan vi hjælpe virksomhederne med etablere et målesystem, som kan hjælpe med at sætte tal på de subjektive vurderinger. Målesystemet kan bidrage til at råbe ”vagt i gevær”, hvis målingerne viser, at der er en afvigelse, som kræver særlig opmærksomhed fra operatøren. Operatøren kan derved tidligt i produktionen få afvigelsen korrigeret korrekt, hvorved spild undgås. 

I de fleste tilfælde vil der være mange ressourcer at spare ved blot simple tiltag. Nogle eksempler på sådanne initiativer er reologiske målinger til bestemmelse af flydegenskaber og viskositet samt teksturmålinger til konsistensbestemmelse. Disse målinger bruges til at karakterisere de individuelle ingredienser, og hvordan de opfører sig i samspil med andre ingredienser under forarbejdning som fx æltning af en dej eller masse. Derudover kan Teknologisk Institut hjælpe med måling af produktionsspild og etablering af spild som en KPI.

 

 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Gennemgå produktionen for årsager til spild 
  • Udarbejdelse af spildberegninger
  • Analyser af råvarer og blandede produkters egenskaber
  • Bedre forståelse af recepter og de enkelte råvarers indflydelse på de blandede produkters fysiske og kemiske egenskaber
  • Forståelse for hvordan variation i procesparametre påvirker de blandede produkters egenskaber
  • Forståelse for hvordan de blandede produkters egenskaber påvirker kvaliteten af det færdige produkt
  • Hjælp til hvordan man måler og kompenserer for variation i råvarer
  • Real-tidsmålinger under produktionen
  • Implementering af målemetoder til reduktion af produktionsspild

Se også: Konsistens, struktur og tekstur af fødevarer