TESCOP - Renere teknologi i betons livscyklus - Introduktion

Lars Nyholm Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 15.

TESCOP - Renere teknologi i betons livscyklus - Introduktion

Hovedformålet med TESCOP var at udvikle økonomisk rentable renere teknologier for at opfylde miljøkravene i betonindustrien og for at reducere betonprodukternes miljøpåvirkning. TESCOP er forkortelsen for "Cleaner Technology Solutions in the Life Cycle of Concrete Products".

Projektet var et Brite/EuRam finansieret projekt, som foregik i perioden 1997-2000. Teknologisk Institut var projektkoordinator for det danskdominerede udviklingsprojekt.

Formålet med TESCOP har været at udvikle renere teknologier for betonelementer set i relation til produkternes totale livsforløb, hvor man vurderer produkternes livsforløb fra produktionen af råmaterialerne, henover fremstillingen af betonelementerne og opførelsen på byggepladsen frem til nedrivningen mange år senere.

Hensigten var, at man ved hjælp af disse livscyklusanalyser og politiske scenarier, skulle udvælge de områder, hvor man skulle sætte ind med at udvikle de renere teknologier.