Statusrapport for "Grøn beton" i Europa

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Statusrapport for "Grøn beton" i Europa

Første rapport fra “Cluster 3 Aggregate and concrete production”

I juni 2004 blev den første rapport fra Cluster 3 Aggregate and Concrete Production i det europæiske netværk ECO-SERVE offentliggjort.

Rapporten ”Baseline report for the Aggregate and Concrete Industries in Europe” giver et overblik over ”state-of-the-art” inden for bæredygtig tilslags- og betonproduktion i Europa.

  

Næste fase i Cluster 3
Baseline rapporten skal anvendes i det videre arbejde i Cluster 3 som grundlag for at identificere ”the Best Available Technology (BAT)” inden for udvalgte områder.

I denne fase vil der bl.a. blive gennemført et studie af de europæiske landes nationale implementeringsdokumenter til den fælles Europæiske betonstandard EN 206-1 med henblik på at skabe overblik over, hvilke begrænsninger / åbninger for at agere så miljørigtigt som muligt.

Derudover vil forhold omkring design og produktion af selvkompakterende beton rundt omkring i Europa blive undersøgt. Der fokuseres på de miljømæssige fordele og ulemper ved anvendelsen af selvkompakterende beton set i relation til de meget forskellige design og produktionsteknologier, der anvendes rundt omkring i Europa.

Arbejdet i denne fase afsluttedes sommeren 2005.