Svinekød med fokus på sundhed og kvalitet

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

Svinekød med fokus på sundhed og kvalitet

WP:1 BIOAKTIVE KOMPONENTER

     

     

     

SPECIALE:

     Tøstesen, KM.(2012) Master Project in Gastronomi & Health, Department of Food Science

                        Application of bioactive peptides of animal origin with antihypertensive

                        effect in processed meat products

 


WP:2 SUNDE ,VELSMAGENDE OG MÆTTENDE KØDPRODUKTER + ERHVERVS PhD 

     

     

     

     

     

    

     

     

     

   

 

KONFERENCER
Kehlet, U.;Brockhoff, PB.; Tørngren, MA.; Aaslyng, MD (2012) ICoMST 12-17. august

         

PRESENTATION

         

         

  
Kehlet, U.;Brockhoff, PB.; Tørngren, MA.; Aaslyng, MD  (2012) Nordic Nutrition Conf. 3-5.Juni 

          Serving high protein school meals with pork affect subsequent energy intake at dinner

 

OMTALE OG PRÆMIER:
Kehlet U. (2015) The Industrial Phd & Postdoc Association Communiation Price - 3. prize

         

          

Hedevang, K.; Kehlet, U.(2012) Jyllandsposten-fpn.dk-30. marts

        

 Aaslyng, MD.; Kehlet, U. (2012) foedevarer.di.dk  17.juli

        

  Kehlet, U.(2012) P4 nyheder København 18. september

           Pølsen går på kur

  Kehlet, U. (2012) Roskilde Avis 21. september side 13

           Pølsesnak om sundhed

  Kehlet, U. (2012) Jyllandsposten E-Avis 22.oktober

            "En fiberpølse med brød, tak!"

  Damsbo-Madsen, C.; Kehlet, U. (2012) Annoncetillæg Berlingske Tidende November

             Den sunde fiberpølse

  Aaslyng, MD. (2013) dr.dk 16. november

                      Spis pølse med god samvittighed

  Aaslyng, MD (2013) Landbrugsavisen.dk 30. december

                      Kød til frokost gør dig mindre sulten til aften

  Aaslyng, MD (2014) dr.dk 1. januar 2014

                      Kød til frokost gør dig mindre sulten til aften

  Aaslyng, MD(2014) bt.dk/kvinder 3. januar 2014

                       Spis kød til frokost og tab dig

  Aaslyng, MD(2014) dagens.dk 6. januar

                        Slank: Sådan taber du dig - spis kød til frokost

  Aaslyng, MD (2014) nordjyske.dk 6. januar

                        Sagen er bøf

  Aaslyng, MD (2014) Ugebladet weekend +diverse lokalaviser.dk + dgo.dk, 7-9, januar

                        Sund pølse testes hos Dalgaard

  Aaslyng, MD (2014) Viborg Nyt 15/1 s. 49 + Aabybro Posten 4/2 s. 35 + Dinby.dk 12/2

                       Drop salaten til frokost

  Aaslyng, MD (2014) Sjællandske 17. januar

                       Kalundborg skal prøvespise pølser fra Teknologisk Institut

 

 

ARTIKLER:

Kehlet, U. Christensen, LB, Raben, A., Aaslyng, MD (2019) International journal of food science and technology
            Physico-chemical, orosensory and microstructural properties of meat products containing rye bran, pea fiber or a combination of the two

Kehlet, U  (2015) Fødevaremagasinet september side 18-19
         
Protein er andet end pulver

 Meinert, L.; Kehlet, U.; Aaslyng, MD. (2012) Appetite vol 59(2) s. 201-203
       
Consuming pork proteins at breakfast reduces the feeling of hunger before lunch

   Kehlet, U.(2012) Fødevaremagasinet nr. 8 side 18-19
        
 Kød med mæthedsfaktor

Kehlet, U.; Aaslyng, MD. (2014) Food Science and Nutrition
         
Sensory characteristics and consumer liking of sausages with 10% fat and added rye or wheat bran

 

INTERVIEWS:

  Kehlet, U.(2012) Lorry Lounge 15/11
           Fiberpølsen

  Aaslyng, MD.(2013) P4 weekend -Nyheder 7.30 -16.november
            
Fiberpølsen

  Aaslyng, MD (2013) P1 Radioavisen 22/12-2013
           
Kød til frokost gør dig mindre sulten til aften

 

WP:3 SIKRE HALVFABRIKATA MED GOD SPISEKVALITET TIL FOODSERVICE

          http://www.teknologisk.dk/34238.1,1

 

WP 4: SUND TILBEREDNING AF SVINEKØD

      

       

      

      

       

Artikel/Omtale/Interview:

Aaslyng, MD.(2017) livsstil.tv2.dk 10. juli
                              Gasgrill eller kulgrill?

Meinert, L.(2017) Kerteminde ugeavis 25. juli
                           
Fire myter om grill - passer de?

Meinert, L. (2017) Nordjyske.dk 9. juni
                             Grill dit kød lækkert uden farlige stoffer                             

Meinert, L (2017) P4 midtvest 29. maj
                             Råd til at grille sundere

Aaslyng, MD (2017) P4 Sjælland 4. april
                                 Råd til at grille sundere

Aaslyng, MD.; Winther Lund, B.; Jensen, K. (2016) Food and nutrition sciences 7, side 1315-1329
                                Inhibition of heterocyclic aromatic amines in pork chops using complex
                                marinades with natural antioxidants

Aaslyng, MD.; Jensen, K. (2016) Meatingpoint Magazine 9, side 16
                                Natural marinades can prevent the formation of carcinogenic compounds

Meinert, L. (2015) Søndagsavisen 24h (Horsens og Omegn)
                              Gas- eller kulgril - hvad er bedst?

Meinert, L.  (2015) Politiken.dk 26. juni
                            Gas til grillen er sundere end kul

 

Aaslyng, MD, Jensen, K. (2015) Fødevaremagasinet juni side 10
                               En sundere grill-menu der også smager godt

 

Aaslyng, MD (2015) Voresmad.dk 1.juni
                              Tips og tricks til grill

 

Meinert, L. (2014) Fleischwirtschaft China nr. 1, side 23-24
                             Healthy and succulent barbecued meat

 

WP 5: ØKOLOGISK SVINEKØD MED HØJ SPISEKVALITET

       

       

        

       

        

Artikel/Omtale

Tørngren, MA.(2014) Fødevaremagasinet september side 18-19
                                 
Merværdi af økologiske halvfabrikata - sous vide er løsningen

Tørngren, MA(2014) Foodsupply.dk 20. januar -medlemsnyt
                                  
Saftig økokrebinet med sous vide