Trykprøvning af klimaskærmen

Thor  Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 68.

Trykprøvning af klimaskærmen

Trykprøvning af klimaskærmen

For at mindske varmetabet gennem bygningens klimaskærm, stiller Bygningsreglementet (BR) krav til bygningens tæthed. For at måle om en bygning er tæt nok til at leve op til kravene i BR, udfører man trykprøvning af bygninger.

Hvordan en trykprøvning bliver udført – og dermed kvaliteten af trykprøvningen - kan variere. Derfor har Teknologisk Institut, med støtte fra Foreningen Realdania samt Bolig- og Planstyrelsen, udarbejdet to vejledninger omkring trykprøvning af bygninger.

Vejledningen er opdelt i to dele. Del 1 beskriver diverse baggrundsmateriale, hvor del 2 beskriver udførelsen af trykprøvninger for henholdsvis, små og store bygninger samt høje bygninger.

Formålet med projektet har været at skabe et fælles grundlag for udførelsen af trykprøvninger af bygninger, så der, så vidt muligt, bliver udført ensartede trykprøvninger.

Projektet er gennemført med to parter fra branchen, Dansk Infrarød Inspektion og Isolink. Derudover er vejledningerne gennemarbejdet i samarbejde med brancheforeningen Danske Bygningskonsulenter – Faggruppen Klimaskærm og har desuden været til kommentering hos en række andre aktører i byggebranchen.