Vandbremser

Per  Hemmingsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 97.

Vandbremser

VandbremserVejret ændrer sig til at give mere intensive og langvarige regnskyl. Dette gør, at der må tænkes i nye måder at sikre, at kapaciteten i vores afløbssystemer ikke bliver overskredet. En af mulighederne er ved at anvende vandbremser. Ved at anvende vandbremser sikres, at der kun ledes en vis mængde vand videre nedstrøms i afløbssystemet. Det gør det muligt, at regulere regnvandsmængderne, som ellers kunne medføre oversvømmelser i et forvejen overfyldt ledningsnet. Det kræver dog samtidig, at der opføres/benyttes eksisterende opmagasineringsvolumner, såsom bassiner mm.

Der er også udviklet vandbremser til montering i mindre brønde til at regulere afløb i forbindelse med overløb fra faskiner.

Dette giver derfor forsyningerne/kommunerne mulighed for, at kræve at industriarealer mfl. overholder deres  afstrømningstal, svarende til den naturlige afstrømning fra et areal på 1 l/s pr. ha. mfl., ved at kræve anvendelse af eksempelvis vandbremser.

Rørcenteret er i samarbejde med Mosbaek A/S nu kommet med den nye Rørcenter-anvisning 019, Vandbremser. Regulering af vandstrømme i afløbssystemer, maj 2013. Anvisningen er blevet finansieret af Forsknings- og innovationsstyrelsen samt Mosbaek A/S og Teknologisk Institut. Projektet er gennemført i samarbejde med en styregruppe bestående af Marina Mosbæk, Jørgen Mosbæk, Torben Johan Krejberg fra Mosbaek A/S samt Per Hemmingsen, Ulrik Hindsberger og Inge Faldager fra Teknologisk Institut.

Det er muligt at downloade anvisningen gratis her:

Det er dog også muligt at bestille anvisningen som papirformat til en pris af 250 ,- kr. ekskl. leveringsomkostninger og moms. Bestilling foretages her.