20L fermentor

Anders Højmose Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 96.

20 L fermentor i pilot

20L fermentor

En 20L fermentor bruges til at udføre biofermenteringsprocesser på pilotskala, der ligger mellem laboratorie- og industriel skala.

Fermenteringsprocessen kan anvendes til en bred vifte af produkter ud over fødevarer, såsom kemikalier og farmaceutiske produkter. Biomassen, der består af f.eks. mikroorganismer eller plantemateriale, omdannes ved hjælp af f.eks. gær eller bakterier.

I en biofermenteringsproces benyttes bioteknologi til at udvælge, modificere og optimere mikroorganismer til produktion af specifikke biosolutions. I biofermenteringsprocesser er det bioteknologiens opgave at udnytte mikroorganismer som bakterier, gær, svampe eller planteceller til fremstilling af ønskede biosolutions.

Desuden kan bioteknologi anvendes til udvikling og optimering af fermenteringsprocessen ved at overvåge og styre vækstbetingelserne for at opnå høje udbytter og kvalitet af biosolutions. Biofermenteringsprocessen kan producere et bredt spektrum af biosolutions til industrier såsom fødevareproduktion, biokemisk produktion og farmaceutisk produktion.

De tilgængelige gasser, vi arbejder med

  • Luft
  • O2
  • N2
  • CO2
  • H2.

Vi kan dyrke aerob og anaerob med følgende mikroorganismer

  • Svampe
  • Bakterier
  • Mikroalger
  • Gær

Vores 20L fermentor

Gasforsyning kontrolleret af MFC; ring sparger; gasblandingskammer.

Variabel hastighed, temperatur, pH og gasforsyning til optimering.

Sensorer: Temperatur, pH, DO, skum.

Mulighed for tilført batch med to forskellige feed medias.

RF20.1 - stainless steel fermentor (38 L Total volume):

Working volume8 – 28 L
MFC for Air flow rate (l/min)1,2 - 60 L/min (2 VVM)
Co2 flow rate / o2 flow rate / n2 flowrate / H2 flowrate0.3-1 (VVM) / 0.3-1 (VVM) / 0.3-1(VVM) / 0.3-1 (VVM)
Mixer typeBottom mounted 3x Rushton
Mixer rotation speed (rpm)40-600 (rpm)
pH0-14
Vessel Operating temperature (°C)5-135°C


En fermentor i en biofermenteringsproces er en beholder, der muliggør kontrol og optimering af mikrobielle vækstbetingelser til produktion af biologiske produkter. En biofermenteringsproces er en bioteknologisk proces, hvor mikroorganismer såsom bakteri

Hvad kan Teknologisk institut hjælpe dig med?

Vores 20L fermentor er en del af Teknologisk Instituts Biosolutions Technology Center, hvor vi tilbyder laboratorie- og pilottest indenfor bioraffinering og biofermentering. Vores udstyr her indgår ofte som delproces i udviklingen af innovative produkter – enten i forbindelse med forsknings- og udviklingsprojekter eller i direkte samarbejder med virksomheder.

Tilbud og priser

Ved interesse kan du kontakte forretningsleder Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe.