3D-print produktion - Vi printer dine emner

Kristoffer Ryelund Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 26.

3D-print produktion - Vi printer dine emner

Ønsker du at optimere produktfunktioner, vil du reducere udviklingstiden, og eller har du brug for større designfrihed for at kunne skabe ny innovation? Så kan 3D-print være løsningen. På Teknologisk Institut tilbyder vi at 3D-printe dine emner i både metal- og plastikmaterialer, herunder titanium, aluminium, rustfrit stål og nylon. 

Du har helt sikkert hørt om 3D-print, men måske er du ikke klar over, hvor mange forskellige muligheder, teknologien tilbyder i dag - eller hvordan du kommer i gang med at udnytte dem. Det er her, vi kommer inde i billedet. Teknologisk Institut råder nemlig over Danmarks eneste center for Industriel 3D-print med en komplet produktionslinje - og vi står klar til at printe dine emner i metal og plastik samt rådgive dig om teknologien.

Designfrihed og hurtige udviklingsforløb
I dag stiller kunderne i stigende grad krav om fleksible og individualiserede produkter samt korte deadlines, og traditionelle fremstillingsmetoder har svært ved at imødekomme disse krav. Med 3D-print har du mulighed for at tilpasse dig dette nye marked - og prisen er konkurrencedygtig.

Med 3D-print i metal eller plastik, hvor emner kan printes ud fra en digital CAD-tegning, kommer dine produkter lynhurtigt på markedet, og du kan opnå en ekstrem høj grad af kundetilpasning uden store investeringer i værktøj.

3D-print har givet os et større designmæssigt frirum. Vi er ikke længere begrænset af en bestemt geometrisk udformning, og vi behøver heller ikke at fremstille værktøjer. Derfor er produktionsprocessen reduceret til få uger, hvor den før lå på 4-6 måneder

- Leif Johansen, Ortofon

3D-print er yderst velegnet til produktion af små seriestørrelser med høj kompleksitet. I forhold til traditionelle fremstillingsteknologier giver 3D-print en hidtil uset designfrihed og muliggør intelligente designs, der reducerer antallet af dele og tilbyder unik funktionalitet. Det er ligeledes muligt at lave geometrier, som før var umulige, såsom emner med frit designede indvendige kølekanaler.

Vi tilbyder en række produkter og ydelser inden for 3D-print
 

3D-PRINT PRODUKTION

Er din virksomhed klar til at producere 3D-printede emner? At skifte dele af virksomhedens produktionskæde ud med 3D-printede komponenter kan være en nemmere og mere omkostningseffektiv løsning end traditionelle produktionsmetoder, da I med denne metode kan gå direkte fra 3D-tegning til produktion.Vi leverer færdige løsninger med fuld kvalitetssikring i både metal og plastik. 

Case: Haas-Meincke
Tidligere blev kagetyller fra Haas-Meincke svejset sammen
af flere dele, og det var både kompliceret og tidskrævende.
Nu bliver tyllerne 3D-printet på Teknologisk Institut, og ud
over designfriheden forenkler det produktionen, da tyllerne kan laves i et stykke, som får en glat og flot overflade.
Læs mere

PILOTPRODUKTION MED 3D-PRINT 

Har du en idé til et nyt produkt, men er ikke klar til at investere stort? Det er dyrt at investere i ny teknologi og nye produktionsfaciliteter, og derfor er processen forud for produktion af nye produkter ofte langstrakt - og strander måske helt på grund af for stor usikkerhed. Vi kan hjælpe dig med at bringe dit produkt fra prototype til pilotproduktion, så dine produkter kan generere omsætning og afprøves på markedet – uden store investeringer.

Case: 4TECH
4TECH har udnyttet designfriheden ved 3D-print til at lave
en værktøjsveksler til kollaborative robotter, som ikke kan fremstilles på traditionel vis. Teknologisk Institut printer værktøjsveksleren på bestilling, så 4TECH ikke har behov
for en stor lagerbeholdning. 
Læs mere


3D-PRINT MATERIALEUDVIKLING

Mulighederne for egnede materialer til 3D-print udvikler sig hele tiden, og gennem forskningsprojekter og kundesamarbejder arbejder vi på at 3D-printe i nye materialer. Vi arbejder fx med flere kunder om at 3D-printe i nye materialer, såsom kobber samt røntgen- og metaldetekterbart nylon. Vi er desuden leveringsdygtige af 3D-print i en række materialer ud over dem, vi selv har i produktionen.

Case: Marel robotgriber
Efter ønske fra Marel, udviklede Teknologisk Institut metaldetekterbart nylon til 3D-print samt en dyppeproces, hvor 3D-printet nylon bliver mere rengøringsvenligt - faktisk 118 gange bedre målt på restbakterier og på niveau med drejet rustfrit stål. 
Læs mere

3D-PRINT UDVIKLINGSFORLØB

Er 3D-print et nyt område for din virksomhed? Produktionsudvikling gennem 3D-print rummer en række muligheder - fra udvikling af nye produkter til optimering af dele af virksomhedens produktionskæde.Vi hjælper dig gennem hele forløbet - fra konstruktion, optimering og simulering til 3D-print af prototyper og pilotproduktion. LÆS MERE

SIMULERING AF 3D-PRINT PROCESSER

Vil du kende dit emnes kvalitet og tolerancer før du printer? Ved simulere produktionsprocessen kan vi vise dig, hvordan emnet kommer til at opføre sig under print. Simulering kan være meget tidsbesparende, da den kan forudsige eventuelle produktionsfejl – fx når der skal printes komplekse emner, som typisk kræver flere indkøringsforsøg for at undgå fejl i produktionen. LÆS MERE

3D-PRINT AF PROTOTYPER

Har du en færdig 3D-tegning, som du ønsker produceret som prototype? Send os tegningerne, så printer vi en færdig prototype og tilbyder sparring omkring designet. Med 3D-printede prototyper kan din virksomhed nemt og hurtigt at teste nye idéer og koncepter samt få en bedre teknisk forståelse for produktet - og afklare om alle betingelser for at starte en reel produktion er opnået. LÆS MERE
Se flere spændende kundecases


3D-print i en række forskellige materialer

På Teknologisk Institut har vi mulighed for at 3D-printe i en række forskellige materialer. Vi printer altid i:

  • Titanium (Ti6AI4V)
  • Aluminium (AISi10Mg)
  • Rustfri stål (316L)
  • Værktøjsstål (H13)
  • Nylon (PA2200)

Desuden er vi leveringsdygtige i en række andre materialer. Se mere her, eller kontakt os for at høre om mulighederne. Som de eneste i Danmark er vi godkendt af fødevarestyrelsen til at 3D-printe emner til fødekontakt i både metal og plastik.

Vi tilpasser løsningen til dig

På Teknologisk Institut tilbyder vi både komplette løsninger, der inkluderer hele 3D-printprocessen, samt tilpassede ydelser, der matcher dine behov. Vi råder over fire metalprintere og maskiner til alle bearbejdnings-processer.

Vores mål at sikre vores kunder et maksimum af strategiske fordele ved at bruge 3D-print, og derfor mestrer vi kunsten at matche valg af teknologi præcist med den enkelte opgave og kunde. Kontakt os, og så finder vi sammen ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

3D-metalprint var den ideelle løsning, fordi formkravene til emnet var så specielle. Det endte med at koste os ca. 5.000 kr at lave akseldelen med 3D-metalprint. Hvis vi skulle gøre det på traditionel vis, havde det kostet 25.000 kr.

- Claus Chr. Moos, CCM Electronic Engineering

Har du spørgsmål?

Står du med et behov, som ikke lige dækkes af listen herover - eller har du spørgsmål til nogle af vores ydelser? Kontakt os endelig, og så finder vi sammen frem til den løsning, der passer lige netop til dig.

Følg os på LinkedIn og få relevante opdateringer om Industriel 3D-print 

Herunder kan du tage et kig inden for i vores 3D-print produktion, hvor vi hver dag løser opgaver for en række danske og udenlandske virksomheder.