Kvalitetssikring af 3D-print - Få sikret kvaliteten af dine emner

Anders Bæk Hjermitslev

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 21.

Close up af kvalitetstest

Kvalitetssikring af 3D-print - Få sikret kvaliteten af dine emner

Alle brugere af 3D-print er forskellige - og kvalitetssikring kan betyde noget helt forskelligt afhængigt af branchen og de printede emners funktion.

På Teknologisk Institut har vi mere end 30 års erfaring med 3D-print, og vi råder over komplette produktionsfaciliteter til løbende produktion af emner i både plast og metal. Derudover rådgiver vi også om fremstilling med 3D-print, så du kan få hjælp til at komme i gang – eller komme videre – med teknologien.
Se nogle af vores kundecases her

I arbejdet med 3D-print spiller kvalitet en afgørende rolle – og den danske industri har meget forskellige krav til kvalitetssikring. For at leve op til disse krav har vi opdelt produktionen i tre klasser, som ses i skemaet herunder.

Kvalitetsmatrix for 3D-print
oversigt over kvalitetsklasser

For prototyper er der typisk ingen krav til tolerancer, mekaniske egenskaber, overflader etc., mens et kritisk emne, der ikke MÅ fejle, skal kvalitetssikres så godt som muligt.

Vi har inddelt de tre kvalitetsklasser i arbejdsgange og leveringsbetingelser, og det er især før selve printprocessen, at arbejdsgangene i de forskellige klasser adskiller sig væsentlig fra hinanden – det fremgår af guiden længere nede på siden.

CertifikatI forbindelse med kvalitetssikringen er produktspecifikationerne helt centrale. De indeholder alle de krav, som emnet skal overholde - og som det færdige emne kan holdes op imod. Det kan bl.a. indebære en 2D-tegning med mål og tolerancer, fastlæggelse af print-orientering eller krav til overflade-ruheder og mekaniske egenskaber.

Leveringsbetingelserne dækker over dokumentation af produktet i forhold til produktspecifikationerne.

ISO 9001

Vi sikrer kvaliteten ved at følge kvalitetsledelsessystemet ISO 9001. Herved sikres vi bl.a. ensartet produktion, løbende kvalitetskontrol og løbende forbedringer.

Akkrediterede testfaciliteter

På Teknologisk Institut har vi en lang række akkrediterede testfaciliteter til rådighed, så vi kan understøtte hele processen med kvalitetssikring på omkostningseffektiv vis. Vi kan fx dokumentere:

Nedenstående guide viser, hvordan hele forløbet kan se ud fra første kontakt til løbende produktion. Skulle du have yderligere spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Kvalitetspolitik

Center for Industriel 3D-print har en særskilt kvalitetspolitik, der understøtter Teknologisk Instituts brand promise, som du kan se i strategien her. Det betyder at:

  • Vi leverer komponenter til kunderne, der overholder produktspecifikationerne - og vi gør det inden for den aftalte leveringstid.
  • Topledelsen aktivt sikrer, at de nødvendige kompetencer er til stedet i organisationen, herunder medarbejderuddannelse og personale, der er nødvendigt for at kunne opfylde kvalitetspolitikken og -målene.
  • Topledelsen forpligter sig til løbende forbedring af QMS - Kvalitetsstyringssystemet

Download guiden

Du kan også få adgang til vores webinar om kvalitetssikring herunder – i webinaret demonstrerer vi bl.a. en case, der indeholder flere forskellige kvalitetsaspekter.