Agroindustrielle sidestrømme

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Agroindustrielle sidestrømme

Agroindustrielle sidestrømme

Kortlægningen af agroindustrielle sidestrømme omfatter tilgængeligheden af biomasseressourcer (f.eks. alger, træ, markafgrøder, animalsk) og logistik forbundet med anvendelsen.

Dette er det første skridt i forståelse for hvordan biomasse kan anvendes til en værdiskabende udnyttelse, hvor eksempler er beskrevet nedenfor;

  • Udnyttelse af bi- og restprodukter fra landbrug og fødevareindustrien
  • Insektbiomassen
  • Udnyttelse af vegetabilsk biomasse
  • Husdyrgødning

Teknologisk Institut er eksperter i processering af biomasse samt produktudvikling af biobaserede materialer og produkter. Vi tilbyder derfor rådgivning om udnyttelsen af sidestrømme og biomaterialer.

Vi udvider fortsat vores laboratorie- og pilotskalafaciliteter, mens vores kompetencer løbende udbygges gennem nationale og internationale forskningsprojekter.

Vores innovative tilgang til fraktionering (opsplitning) af biomasse fokuserer på udvinding af værdifulde komponenter såsom fibre, polymerer, proteiner, naturlig voks og olier til fremstilling af biobaserede produkter.

Denne tilgang sikrer en rentabel udnyttelse af biomasse, hvor eventuelt restmateriale kan udnyttes til energi.