Akkrediterede prøvningsfaciliteter tiltrækker også udenlandske kunder

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 14.

Akkrediterede prøvningsfaciliteter tiltrækker også udenlandske kunder

Varmepumpemarkedet har oplevet en eksplosiv vækst nationalt og internationalt. Samtidig er kravene til dokumentationen af anlæggene steget. Teknologisk Institut har i mere end 25 år rådet over landets eneste akkrediterede prøvningslaboratorier for varmepumper og airconditionsanlæg.

Efter en gennemgribende renovering for et år siden har Instituttet i dag nogle af verdens mest moderne prøvningsfaciliteter, og i 2007 har der været fuld belægning på klimakamrene. Instituttet har gennemført prøvninger på nitten produkter i laboratorierne efter de gældende europæiske standarder EN14511 og TS14825. Prøvningerne er gennemført for myndigheder, leverandører, producenter og andre interessenter i markedet. 

- Vi valgte at gennemføre en større renovering, hvor klimakamrene blev opdateret til at matche de nye krav i den europæiske energimærkning af klimaanlæg, siger Claus Schøn Poulsen, der er centerchef i center for Køle- og Varmepumpeteknik. Han tilføjer, at dette tiltag også har vist sig at appellere til kunder på det europæiske marked.

Gennem effektivisering af processerne i laboratoriet har Instituttet forbedret sin position i forhold til store udenlandske prøvningsinstitutter som fx Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, TNO og Wärmepumpen-Testzentrum. Det har blandt andet medført, at en række af de større svenske producenter har valgt Teknologisk Institut som deres foretrukne leverandør.