Analyse af plast og maling med røntgen- og neutronstråling - Forundersøgelser

Jonas Okkels Birk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 68.

Forundersøgelser - neutron- og røntgenmålinger

Analyse af plast og maling med røntgen- og neutronstråling - Forundersøgelser

For at en måling skal blive en succes, er det vigtig at man har gjort sit forarbejde. Det er ikke alle problemer der kan løses med neutron- eller røntgenmålinger og det er vigtigt, at man vælger det helt rigtige instrument på den rigtige facilitet og med de rigtige indstillinger. Skal man bruge neutroner eller røntgen? Skal man anvende SANS, Imaging, Diffraktion, QENS, PGGA, Reflektometri eller noget helt syvende? Skal man gå efter en kraftig eller en billig kilde? Skal man bruge kolde eller termiske neutroner? Hvilken opløsning skal man måle ved? Hvordan skal ens prøver forberedes? Hvor lang tids måltid bør man købe? Dette er blot nogle af de mange spørgsmål man bør have svar på, før man giver sig til at måle og desværre er de fleste faciliteter ikke særligt gode til fx at fortælle, hvornår det ville være en fordel af foretage målingen et andet sted end hos dem.

På Teknologisk Institut har vi eksperter, der har overblik over mulighederne og kan vælge den rigtige løsning til jer. Vi har desuden mulighed for at benytte State-of-the-art simulerings-software, så vi hurtigt og billigt kan simulere neutronmålinger. På den måde kan vi teste om et konkret problem kan besvares med neutronmålinger samt hjælpe med at bestemme den ideelle opstilling til målingen. Det kan spare virksomhederne for at betale for målinger, der slet ikke kan lade sig gøre, og sikre at de målinger, der kan betale sig, er optimeret til at give klarest mulige svar.

I er altid velkomne til at henvende jer for en uforpligtende diskussion om, hvorvidt jeres problem kan løses med neutroner, og hvad der i så fald skal til for at verificere det.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med

  • Hurtig undersøgelse af om neutron eller røntgen målinger kan hjælpe jer.
  • Valg af teknik og instrument.
  • En optimal forberedelse, der sikre et maksimalt udbytte af målingerne.