Animalske biprodukter

Lars  Kristensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 70.

Animalske biprodukter

Animalske biprodukter

Animalske biprodukter dækker over en lang række forskellige restprodukter fra slagteri eller forarbejdning, fra veterinærgodkendte råvarer til nedklassificerede biprodukter.

Fælles for dem er, at der er brugt ressourcer til at fremstille dem, og at de altid repræsenterer en værdi, i sidste ende til energifremstilling. Udfordringen er at få biprodukterne løftet så højt op i værdikæden som muligt.

Bedre udnyttelse fordrer viden om, hvor og hvordan biprodukterne opstår: Teknologisk Institut kan desuden bidrage med teknologi til indsamling, hvilket afgør, om de eksempelvis kan udnyttes til levnedsmidler eller til foder.

Første trin i bedre udnyttelse vil ofte være en analyse af sammensætning eller eventuelle indholdsstoffer, der kan udnyttes som ingrediens, smagsgiver, tekstur, geldanner eller andre positive egenskaber, eksempelvis sundhedsfremmende.

Udnyttelse af enkeltkomponenter starter typisk med en hydrolyse fulgt af specifikke oprensnings- og koncentreringstrin. Teknologisk Institut kan hjælpe med udnyttelse af animalske biprodukter fra både kød- og fiskeindustrien.

Teknologisk Institut kan både tilbyde metoder til oprensning og analyser til dokumentation af egenskaberne.

Links