Bæredygtige byggematerialer

Mari Ann  Tørngren

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 82.

Bæredygtige byggematerialer

Bæredygtige byggematerialer

Bygge- og anlægsbranchen står midt i en grøn omstilling, hvor bæredygtighed, ressourceforbrug og ikke mindst CO2-udledning er i fokus, og hvor branchens aktører skal imødekomme nye krav, både fra myndigheder og bygherrer.

Det gælder også for de materialer, vi bygger med. Og her kan det være svært at navigere mellem bæredygtighed, dokumentation og de nye krav, i en branche, som også er udfordret på produktivitet, kvalitet og økonomi.

Se video herunder, hvor seniorkonsulent Katrine Hauge Smith, kort fortæller om projektets relevans for både samfund og byggebranche

Med indsatsområdet vil Teknologisk Institut tilbyde byggebranchen forskning, udvikling, test og dokumentation af mere bæredygtigt byggematerialer med fokus på, at materialerne kan bidrage til en grøn omstilling, og skabe markante reduktioner af CO2-udledningen. Visionen er, at indsatsområdet skal hjælpe byggebranchen med at reducere CO2-udledningen med 50 % og ressourceforbruget med 20 % inden for ti år.

Målet er, at Teknologisk Institut vil sikre udvikling af sunde, sikre og mere bæredygtige byggematerialer til gavn for klima, samfund, virksomheder og dansk økonomi.

Vi vil gå forrest for at medvirke til, at den danske bygge- og anlægsbranche er førende i den grønne omstilling – også internationalt. Indsatsområdets primære effekt er at udbygge bygge- og anlægsbranchens styrkeposition og konkurrenceevne særligt inden for det miljømæssige aspekt af bæredygtighed.

Via indsatsområdet vil vi øge virksomhedernes mulighed for at levere løsninger, der kan efterleve de stigende krav om bæredygtighed, som vi fx ser i Regeringens målsætning om 70 % CO2-reduktion og den nye bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet.

Virksomhederne vil herudover få mulighed for at levere løsninger, der er mere ambitiøse end de nuværende krav, hvilket er med til at sikre, at virksomhederne også kan imødekomme fremtidige krav.

Indsatsområdet vil udvikle anvendelige teknologier til at producere mere bæredygtige byggematerialer og sikre den nødvendige dokumentation, så byggebranchen på sigt kan skabe en mere bæredygtig forretning uden at gå på kompromis med kvalitet, holdbarhed, produktivitet, miljø og indeklima.

I indsatsområdet vil Teknologisk Institut:

 

Læs mere på bedreinnovation.dk