Fremtidens grønnere byggeri

Mari Ann  Tørngren

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 82.

Fremtidens grønnere byggeri

Fremtidens grønnere byggeri

Bygninger, broer og veje står for ca. 30 % af Danmarks CO2-udledning. Det kommer fra bygningernes energiforbrug, byggeprocessen i forbindelse med nybyggeri eller renovering og produktionen af byggematerialer.

Danmark har forpligtet sig til at levere indenfor bæredygtighed, og dele af dette er blevet gjort målbart.
Pr. januar 2023 er der kommet krav til beregninger af klimaaftryk, samt grænseværdier for CO2-udledning for visse byggerier. Dette skaber incitament til at finde nye måder at designe og bygge på.

I denne screening undersøger vi, hvordan byggebranchen forsøger at løse disse udfordringer. Hvilke måder skal vi i fremtiden bygge på, og hvilke materialer - nye som kendte - indgår i fremtidens grønnere byggeri?

Screeningen er baseret på nationale og internationale cases, som hver især bidrager med løsninger, som har potentiale for at nedsætte byggeriets CO2-aftryk samt ressourceforbrug. På baggrund af disse cases, har vi beskrevet nogle overordnede tendenser og trends, som kan være med til at pege på, hvor byggeriet bevæger sig hen. Der er ikke foretaget en grundig analyse af hver case, hvorfor de præsenterede påstande om fordele og ulemper primært beror på de angivne kildehenvisninger.

Screeningen skal primært bruges af byggeriets udførende til at blive inspireret til at anvende alternative materialer og byggemetoder med henblik på at opnå et byggeri med lavere klimaaftryk.

Læs mere