Batteri - Test af brandsikkerhed iht. EN62619

Anders Christian Solberg Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 64.

Batteribrand

Batteri - Test af brandsikkerhed iht. EN62619

Litium-ion batterier har mange gode egenskaber og er den førende batteriteknologi. Teknologien er dog ikke perfekt og blandt manglerne er sikkerhedsrisikoen én af de væsentligste.

Akkrediteret til standard

Der stilles i stigende grad krav til batterisikkerheden for Lithium-ion batterier fra myndigheder og forbrugere. Teknologisk Institut tilbyder derfor forskellige sikkerhedstests. Vi er DANAK akkrediteret til at teste i henhold til standarden EN/IEC 62619.

Termisk runaway

Den væsentligste test i EN/IEC 62619, som ikke findes i andre europæiske batteristandarder, er ”Test af beskyttelse mod udbredelse af termisk runaway”, der også kaldes ”Propagation test”. Termisk runaway betegner de elektriske og især kemiske processer i battericellerne, der resulterer i en batteribrand. Testen afslører, hvordan termisk runaway i en enkelt battericelle udbreder sig i den pågældende batteripakke.

Er denne udbredelse minimal, så anses batteripakken for at være sikkerhedsmæssig forsvarlig. Udbrænder hele batteripakken med en kraftig energiudladning over kort tid til følge, kan der være grund til at genoverveje batteriets sikkerhedsdesign.

Test af batteripakker, batterimoduler og batterisystemer i henhold til EN/IEC 62619 omfatter:

  • Droptest
  • Test af overspændingsbeskyttelse
  • Test af overstrømbeskyttelse
  • Test af overtemperaturbeskyttelse
  • Test af beskyttelse mod udbredelse af termisk runaway