Batterisystemer til elnettet

Simon Møiniche Skov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 71.

Battery Systems for the grid 2016

Batterisystemer til elnettet

Vedvarende energi udfordrer elnettet

I det danske elnet er en massiv udrulning af fluktuerende vedvarende energi, som sol og vind en realitet. Situationen udfordrer stabiliteten af elnettet, som i dag er sikret af kraftværkerne. Hvordan sikrer vi strøm, når det er vindstille eller en udlandsforbindelse falder ud? Anvendelse af batterianlæg er et effektivt middel til at sikre stabilitet, fordi de kan levere fuld effekt i løbet af få sekunder.

Batterier kan stabilisere elnettet

På Teknologisk Institut tager vi de første skridt mod en afprøvning af nettilsluttet storskala batterianlæg. I forbindelse med projektet BESS – Battery Energy Storage System har vi opbygget et forsøgsanlæg, som skal generere viden om batterilevetid, økonomi for storskala batterianlæg og udrulning i praksis.

Rådgivning om optimal drift af batterisystemer

Vi tilbyder viden om drift og opsætning af storskala batterisystemer samt sikring af optimal sikkerhed og temperaturstyring. Vi kan vurdere forskellige batterityper og hele anlæg til elnettet i forhold til batterikemi -type og pris. Desuden undersøger vi også levetid ved forskellige brugsmønstre, hvor f.eks. op- og aflademønstre har stor betydning. Vores målinger kan udføres både i felten og i klimaskabe i vores laboratorium.

Vi tilbyder:

  • Rådgivning om opbygning af batterisystemer i elnettet
  • Rådgivning om batterisystemets mulige systemydelser
  • Optimering af driftsøkonomi
  • Levetidsoptimering af systemet
  • Valg af batterier, kemi og type
  • Test af batterier
  • Rådgivning omkring systemsikkerhed og brug af batterier