Billigere og bedre produktion af radarantenner med metal 3D-print

Christopher Gottlieb Klingaa

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 66.

Mand står og holder metalelement fra radar

Billigere og bedre produktion af radarantenner med metal 3D-print

Kan metal 3D-print bruges i fremstillingen af radarantenner? Og hvilke materialer er bedst?

Det undersøgte Nordic Radar Solutions i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt, hvor de fik hjælp af specialister fra Teknologisk Institut til at evaluere materialer og komme i gang med at bruge AM-teknologier til opnå større designfrihed og dermed bedre produkter.

Den midtjyske virksomhed fremstiller, designer og sælger avancerede radarsystemer til både militære og civile kunder, og demonstrationsprojektet har givet dem konkrete gevinster:

Vi kan fremstille endnu bedre radarantenner og samtidigt til en billigere pris end ved mere konventionelle produktionsteknologier, herunder eksempelvis trådgnistning

- Torsten Leth Elmkjær, CEO/CTO i Nordic Radar Solutions

Teknologisk Institut hjalp SMV’en med at undersøge to udfordringer: Kan vi bruge metal 3D-print i produktionen? Og hvilket materiale er bedst egnet?

- Det viste sig, at vi kunne bruge en legering af aluminium, der består af 10 procent silicium, forklarer Lasse Haahr-Lillevang, konsulent hos Teknologisk Institut.

I videoen herunder fortæller Torsten Leth Elmkjær, CEO/CTO og medejer af Nordic Radar Solutions, om arbejdet i MADE projektet.

Om MADE Demonstrationsprojekter

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kroner i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter både inden for materiale og produktion.

MADE Demonstrationsprojektet er muliggjort ved finansiering fra Industriens Fond.

Artiklen er oprindeligt publiceret af MADE