Bionedbrydelighed og kompostering

Nicolaj  Ma

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 96.

Bioress

Bionedbrydelighed og kompostering

Nye regler og ændringer i forbrugerefterspørgsel har givet større behov for bionedbrydelige materialer i produktionen. Til vurdering af nye materialer tilbyder Teknologisk Institut hjælp til undersøgelse af bionedbrydeligheden af bl.a. plastik, bindere, tekstiler og emballage i forskellige medier.

Undersøgelse af aerob bionedbrydelighed, som simulerer nedbrydning i kompost, jord eller havmiljø foregår i laboratorieforhold, hvor temperaturen kan tilpasses for at simulere de ønskede forhold. Ved undersøgelsen sammenlignes nedbrydningen af materialet med et referencestof, og nedbrydningshastigheden beregnes baseret på tabet af kulstof. Når nedbrydningen aftager, kan der på baggrund af materialets sammensætning vurderes om materialet er bionedbrydeligt. Testen kan udføres i henhold til standarder som ISO 14855, ISO 17556, ISO 19679 som er alment udbredte til at certificere materialer som værende bionedbrydelige.

Undersøgelse kan foregå i kort, mellemlang eller lang periode på op til 6 måneder alt efter behov og materialets egenskaber. Efter undersøgelse sendes en opfølgende rapport med samlede forsøgsresultater og en vurdering af materialets bionedbrydelighed.

Teknologisk Institut kan endvidere også undersøge den biologisk nedbrydelighed af materialer under anaerobe forhold i bioforgasning samt den biologiske nedbrydelighed af vandopløselige materialer under aerob slambehandling efter OECD 302 B guideline. Dette kan eksempelvis anvendes til anbefalinger om anvendelse af bioemballager. For at et materiale anprises som bionedbrydeligt under bioforgasning og slambehandling, vil denne skulle overholde en række specifikationskrav, som fastsættes efter flere standarder. 

Dine fordele

  • Indsigt i et materiales bionedbrydelighed under aerobe og anaerobe forhold
  • Mulighed for at justere medie og temperatur til ønskede behov
  • Udførsel af test baserede på almene internationale standarder
  • Opfølgende rapport

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Mekanisk neddeling af prøve
  • Analyse af kulstofindhold og bionedbrydelighed
  • Indsamling af naturligt medie eller fremstilling af simuleret medie

Teknologisk Institut tilbyder klippekort på 5 timers sparring med kompetente specialister til 6.250 kr. Ønsker du et udvidet klippekort med flere timer, kan du kontakte os for et uforpligtende tilbud.

Cases

Læs mere