Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

energyflexlab2

Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem

Visionen med udviklingscenteret er at understøtte en øget udnyttelse af vedvarende energi, når den er til rådighed. Det kræver en større fleksibilitet i vores elforbrug og at energiforbruget øges, når vinden blæser og solen skinner og omvendt reduceres når det er vindstille og gråvejr. Et eksempel er f.eks. at batterianlægget lades op, når solen skinner og at vi bruger af den lagrede energi, når det er blevet mørkt igen.

Missionen er at hjælpe danske virksomheder, som udvikler produkter til fremtidens fleksible energisystem med standardiserede dynamiske test. Således kan en varmepumpe med et termisk lager f.eks. testes i et setup med andre teknologier f.eks. solceller med batterier og elbilsladning. Desuden vil flere virkelighedsnære scenarier i forhold til forbrugsfleksibilitet og intelligent op- og afladning af f.eks. batterilager kunne blive testet og demonstreret.

En frivillig prøvningsordning for batterier er også en del af centerets fokus. Her vil tests blive foretaget i instituttets batterilaboratorium

Udviklingscenteret er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet

Uddannelses-og forskningsministeriet jan 2019