Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem - Frivillig prøvningsordning for batterisystemer

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

Husstandsbatteri web

Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem - Frivillig prøvningsordning for batterisystemer

Udviklingscenteret vil også skabe en frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier. Formålet er at sikre, at forbrugerne kan sammenligne de forskellige batterianlæg og sikre gennemskuelighed på et voksende marked af husstandsbatterier.

Teknologisk Institut ønsker derfor at etablere en frivillig prøvningsordning for batterianlæg på det danske marked, ligesom Instituttet har prøvningsordninger inden for varmepumper, kedler og brændeovne. Prøvningsordningen vil indbefatte en test af batterianlæg.

Resultaterne fra testen vil være offentligt tilgængelige i en online oversigt til forbrugerne. Desuden vil der være beregningsmodeller, som beregner det mest hensigtsmæssige anlæg i forhold til solcelleanlæg og forbrug.

Alt i alt skulle dette give forbrugerne bedre mulighed for at navigere i markedet af batterianlæg. For at blive optaget i prøvningsordningen skal et batterianlæg gennemgå en test på Teknologisk Institut, som bl.a. måler på virkningsgrad og beregner en årsvirkningsgrad.

Læs mere på siden husstandsbatterier.dk