Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem - Udvikling og tests af integrerede systemer og komponenter

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

energyflexlab2

Dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem - Udvikling og tests af integrerede systemer og komponenter

Udviklingscenteret ønsker at give danske producenter af fleksible energiteknologier adgang til et udviklingsmiljø, hvor det er muligt at hente viden og afprøve produkter i et samspil med andre integrerede energisystemer. Centret er under opbygning og vil i 2020 udrulle følgende ydelser:

  • at teste fleksibiliteten for intelligente komponenter f.eks. hvorvidt vi kan varme hus, evt. buffertank og brugsvand op med varmepumpe om dagen, når solen skinner, og derved sænke forbrug resten af døgnet også i kogespidserne.
  • At teste intelligente komponenters evne til at lade sig styre/fjernstyre. Dette både i forhold til integration med smarte energisystemer, cloudløsninger samt ift. opkobling mod en aggregator.
  • at teste intelligente energiteknologier for at understøtte udnyttelsen af potentialet ved øget samspil mellem f.eks. solceller, batteri, varmepumpe og elbilslader.
  • At understøtte udrulning af husstandsbatterier i Danmark gennem frivillig prøvningsordning for at sikre høj standard for sikkerhed og effektivitet.
  • At tilbyde simulering og modeller for fleksible energisystemer til optimering af bl.a. driftsøkonomi, kombineret energieffektivitet, klimaeffekt og komponenters levetid.
  • Analyse af de økonomiske og klimamæssige gevinster så f.eks. solcelleejere bedre kan udnytte den vedvarende energi, som de producerer ved at kombinere deres solcelleanlæg med et husstandsbatteri
  • Viden og test som understøtter integrering med cloud baserede løsninger såsom vejrtjenester, elmarked ol.

 

Henvend jer meget gerne, hvis I har behov for at få testet jeres produkter. Vi modtager gerne jeres input til, hvilke scenarier I forestiller jer kunne blive relevante at få testet nu eller fremadrettet.

Kontakt os også gerne, hvis I har øvrige spørgsmål til, hvordan udviklingscenteret kan hjælpe jer.