Digitalisering i produktionsvirksomheder - Forretningssystemer

Martin Grønbæk Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 75.

Teknologier som sensorer, maskine-til-maskine-kommunikation, dataanalyse og robotteknologi, og de muligheder de skaber for produktionsvirksomheder, kaldes tilsammen Industri 4.0

Digitalisering i produktionsvirksomheder - Forretningssystemer

Digitale forretningssystemer fokuserer på optimering af de mere overordnede og sammensatte forretningsprocesser gennem opsamling og analyse af data fra forskellige dele af virksomheden, fx om forløbet fra indledende dialog med en kunde, over ordre, fremstilling og levering til betaling. Til dette bruger man typisk et ERP-system eller andre administrative systemer til at samle og analysere data.

Vi hjælper virksomheder - også de mindre - ved at udarbejde en business case, som giver et solidt grundlag for at beslutte, hvor og hvordan man får mest ud af at digitalisere. Vi bistår desuden virksomhederne med at nedbryde og gennemtænke arbejdsgange og processer for derefter at genopbygge dem i ny digitalt understøttet form. Det handler nemlig ikke bare om at "sætte strøm til" de eksisterende processer.

For virkelig at kunne udnytte de muligheder, der ligger i digitalisering, skal processer og arbejdsgange designes med udgangspunkt i en digital virkelighed. Når de nye digitale processer og arbejdsgange er skitseret, skal virksomhedens digitale infrastruktur være på plads, og det kan være en uoverskuelig opgave for mange virksomheder. Her hjælper vi med at udarbejde en plan for, hvordan man i praksis kan gribe omstillingen an, så virksomheden kan starte i det små og trinvist gennemgå en digital transformation.

Læs mere om digital strategi og ledelse.

Nye digitale teknologier og smart sammenkobling af dem skaber helt nye muligheder. Vi kalder udviklingen digital transformation som et samlende bredt begreb.