Digitalisering i produktionsvirksomheder

Martin Grønbæk Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 75.

Teknologier som sensorer, maskine-til-maskine-kommunikation, dataanalyse og robotteknologi, og de muligheder de skaber for produktionsvirksomheder, kaldes tilsammen Industri 4.0

Digitalisering i produktionsvirksomheder

Danske produktionsvirksomheder er under et konstant internationalt konkurrencepres, der kræver en hurtig reaktionsevne og en løbende udvikling og tilpasning af forretningen, så det stadig er rentabelt at producere i Danmark. IT anvendes allerede i dag i stort omfang i moderne produktion, men med nye digitale teknologier kan produktionsvirksomheder opnå store forbedringer af effektiviteten og få helt nye muligheder for udvikling af produkter, services og forretningsmodeller.

Digital strategi og konkrete handlingsplaner
For at få fuldt udbytte af digital teknologi i produktionen, er det imidlertid vigtigt ikke at fokusere ensidigt på teknologien, men derimod at tænke hele forretningen og organisationen med. Der er behov for en digital strategi at styre efter og for konkrete handlingsplaner til at gøre digitaliseringen overskuelig og håndtérbar. Læs mere om digital strategi og ledelse.

Teknologier
Teknologier som sensorer, maskine-til-maskine-kommunikation, dataanalyse og robotteknologi, og de muligheder de skaber for produktionsvirksomheder, kaldes tilsammen Industri 4.0. Gennem produktionsoptimering og -automatisering gør de nye teknologier det muligt for danske virksomheder at konkurrere med lande med traditionelt billigere produktionsomkostninger.

Ved hjælp af sensorteknologi kan produktionen overvåges og optimeres ved fx løbende at holde øje med udnyttelse af produktionsudstyret, udstyrets tilstand, behov for anskaffelse af råmaterialer og reservedele samt produktkvalitet. Analyse af indsamlede data kan give virksomheden indsigt i hvilke processer, som fungerer optimalt, og hvilke som kan forbedres, eller hvor virksomheden tjener eller taber penge, eller hvad kunderne efterspørger i dag - eller i morgen.

Digitalisering i en produktionsvirksomhed kan fokusere på enten forretningssystemer eller produktionssystemer eller på en kombination af de to. 

Vil du vide mere?
Ønsker I at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med digital transformation, så er I altid velkomne til at skrive eller ringe til os.

Vi tilbyder også en specifik uddannelse i ledelse af digital transformation, som du kan læse mere om nedenfor. 

Læs mere


Nye digitale teknologier og smart sammenkobling af dem skaber helt nye muligheder. Vi kalder udviklingen digital transformation som et samlende bredt begreb.