Dimensionering af elektriske drivlinjer

Lasse Stenhøj Ingvardsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 99.

Elektriske drivlinjer

Dimensionering af elektriske drivlinjer

Udviklingen af nye og højtydende batterityper er i nyere tid sket med særdeles hastige skridt. De nye batterityper har mange fordele. Den høje kapacitet, muligheden for høje strømme og kort opladningstid gør det særdeles relevant at overveje anvendelse af nye avancerede batterityper til drivlinjer.

Teknologisk Institut har værktøjer og kompetencer til dimensionering og valg af elektriske drivlinjer med tilhørende systemkomponenter. Det giver mulighed for hurtigt at tilbyde effektiv assistance ved nydesign af elektriske drivlinjer eller ved konvertering af drivlinjer på blandt andet nichekøretøjer, mindre maskiner eller skibe. Konvertering kunne være fra benzin- eller diesel-hydraulisk drift til batteri-elektrisk eller måske diesel-elektrisk drift. Konvertering kan ofte bringe store drift- og miljømæssige forbedringer samt lavere omkostninger og brændstofforbrug samtidig med at lokale krav til emissioner og støj nemmere overholdes.

Teknologisk Institut kan hjælpe med objektiv vurdering af effekt- og energibehov gennem måling og indhentning af viden om forbrugsmønstre og effektbehov på maskinen. På baggrund af forbrugsmønstre kan flere forskellige drivlinje løsninger analyseres og en optimal løsning vælges. Komponenter og drivlinjesystem kan testes i Teknologisk Instituts laboratorier, hvor der også er mulighed for at få hjælp til opbygning af prototyper af nye maskiner.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Måling og indhentning af information om forbrug og driftmønstre
  • Dimensionering og optimering af drivlinje system.
  • Rådgivning omkring krav til emissioner, støj og brug i miljøzoner
  • Valg af systemkomponenter som f.eks. elmotorer, batteriløsning og BMS-system
  • Opbygning af prototype
  • Levetidstest af batteri i en applikation
  • Afprøvning af prototype
  • Hjælp til godkendelse

Cases