Effektiv tørring bruger mindre energi og sikrer høj kvalitet

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

tørrede abrikoser med hvis baggrund

Effektiv tørring bruger mindre energi og sikrer høj kvalitet

Teknologisk Institut har gennem længere tid opbygget både erfaring og viden inden for de muligheder og udfordringerne, der er ved komplekse tørreprocesser. I fødevareindustrien er smag og kvalitet selvfølgelig i højsædet – men i mange andre dele af industrien har man fået øjnene op for de nye muligheder, der ligger i at forny og forbedre tørringsprocesserne. Det er især værd at bemærke, at næsten 20 % af industriens energi bruges til tørreprocesser. Med samfundets stigende grad af elektrificering er det vigtigt at optimere energiprocesserne yderligere – det kan gøres med nye tørreprocesser.

Stort set alle de produkter vi omgiver os med og forbruger, har på et eller andet tidspunkt i produktionsprocessen gennemgået en energikrævende tørreproces. Når man tørrer produkter, får de ofte nye egenskaber - kunsten er at fjerne vandet så effektivt og skånsomt, at produktet opnår præcis de egenskaber, man ønsker. De fleste erhverv, der bruger tørring, har baseret deres processer på mange års erfaring, og typisk er den måde man tørrer på også branchespecifik. Men erfaring fra Teknologisk Institut viser, at mange produkter kan tørres meget mere effektivt, med tørreprincipper der anvender mindre energi og samtidig sikrer høj kvalitet.

På Teknologisk Institut har der i april måned 2012 været fokus på tørringsprocesser.

Kurset ”Tørring – Grundlæggende varme- og massetransport samt proces- og energioptimering” blev afholdt den 17. april 2012.

Temadag om "Tørringsprocesser i fødevareindustrien" blev afholdt den 24. april 2012.