Fødevarekonference skal vise klimaløsninger i hele værdikæden - 2021
Opdateret den 22. august 2022.
Teknologisk Institut inviterer til konference om fødevarer med bredt fokus på klimagevinster i hele værdikæden.
Der er fokus på klimagevinster i hele fødevareproduktionens værdikæde, når Teknologisk Institut afholder konference om fødevarer i november 2021. På konferencen Fremtidens fødevareproduktion – omstilling til klimaneutral værdikæde vil der blive præsenteret bud på klimaoptimering fra realtidsovervågning af dyrevelfærd hos landmanden til effektivisering i fødevareproduktionen og logistik og emballering.
- For at den danske fødevareproduktion kan transformeres til produktion af klimaneutrale fødevarer, et det nødvendigt at se ind i hvert enkelt led i værdikæderne. Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning, skal vi finde løsningerne i både eksisterende og nye værdikæder.
For eksempel er der fuld fokus på udnyttelsen af sidestrømme fra fødevareproduktionen og på, hvordan teknologi kan medvirke til at gøre de grønne produkter mere velsmagende, siger teamleder Lars Kristensen, Teknologisk Institut.
Se og smage på nye løsninger
Konferencen afholdes som en såkaldt hybrid konference. Planen er, at deltagerne skal kunne være fysisk til stede på Teknologisk Institut, og udover at høre oplæggene, også kunne se og smage på fremtidens grønne fødevareløsninger. Fx hvordan man kan oparbejde sidestrømme til højværdiernæring og om nye ingredienser og bæredygtige emballager.
Men man kan også vælge at følge oplæggene online og få præsenteret de nye teknologier og løsninger virtuelt.
Ved konferencen kan man fx få indblik i missionen om et fremtidigt pantsystem til takeawayemballage, der skal imødekomme regeringens klimamål, og transformere forbruget af engangsemballage til en grøn cirkulær økonomi i Danmark. Desuden vil der blive rundvisning med demonstrationer på Teknologisk Instituts test- og udviklingsfaciliteter.
Konferencen afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup torsdag den 4. november 2021. Konferencen henvender sig især til fødevarefaglige personer og beslutningstagere i de danske fødevareproducerende virksomheder.
Se program