Forsvarets kamp mod monsteregnen

Sofie Marie Kristensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 37.

Forsvarets kamp mod monsteregnen

Lørdag den 2. juli 2011 åbnede himlens sluser sig over Østdanmark i et voldsomt skybrud. Forsvaret var en af de mange bygningsejere, der oplevede store ødelæggende skader i millionklassen, idet regnvandet trængte ind i bygninger blandt andet
på Kastellet.

Forsvaret ved Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) reagerede hurtigt på vandskaden. Allerede mandag fik Teknologisk Institut et opkald om hjælp.

- Vi fjernede med det samme selv det synlige vand med pumper. Men det er det vand, man ikke kan se, som kan lave de største skader på en bygning, og derfor havde vi brug for professionel hjælp til at få vurderet omfanget af skaderne. For hvis man ikke får fjernet det vand, som er trængt ned under gulvbrædderne, så kommer der skimmelsvamp allerede efter en uge eller to, fortæller Leslie Brandt Egaa Kristensen, der er projektleder i FBE.

Rustet til at modstå nye oversvømmelser
Teknologisk Institut bistod FBE med at få afklaret, om det er sundhedsskadeligt at bruge bygningerne fremover, og hvad der skal gøres for at forhindre, at der udvikler sig skimmelsvamp.

- Vi har tænkt os at følge de mange gode råd fra Teknologisk Institut, for vi står over for en gigantisk opgave med at rydde op efter skaderne. Vi skal have forbedret bygningerne indvendigt, og vi skal også have optimeret afløbs- og afvandingsforholdene ved vores bygninger, så de bliver til at opholde sig i igen, slutter Leslie Brandt Egaa Kristensen.

Fakta
En grundig og uvildig kortlægning af et skimmelangrebs omfang i en bygning kræver både en byggeteknisk og mikrobiologisk viden. Vi tager de nødvendige prøver, som vi analyserer i vores laboratorium.
Herved kan vi ud fra en uvildig og faglig korrekt baggrund vurdere skadens omfang og natur og give anbefalinger til, hvordan bygningsejeren opnår en optimal renovering af skaden.

Hvad kan du få hjælp til af Teknologisk Institut?

  • Kortlægge og afhjælpe fugt- og skimmelskader
  • Laboratorieanalyser af indsendte materialeprøver
  • Rådgivning i forbindelse med konstruktionsopbygning og materialevalg
  • Forebyggelse af fugt- og skimmelskader
    ved nybyggeri og renoveringer.