Forudsig holdbarhed og vækst af bakterier

Anette Granly Koch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 39.

1tes

Forudsig holdbarhed og vækst af bakterier

Få hurtigt og nemt overblik over, hvor godt dine produkter er sikret mod vækst af uønskede bakterier.
Brug gratis vores prædiktive modeller!
 

Du får gratis adgang til disse værktøjer:predict2600

Holdbarhed

  • Holdbarhed af pålæg 
  • Holdbarhed af fersk grisekød, oksekød og kyllingekød (startkimtal, temperatur og emballage)

Fødevaresikkerhed

  • Listeria-vækst i kødprodukter med syv variable (temperatur, salt, pH, natriumlaktat, natriumacetat, nitrit og CO2 i pakkegassen)
  • Vækst/ikke-vækst af C. botulinum i kødprodukter pakket i modificeret atmosfære med fem variable (temperatur, salt, pH, nitrit og natriumlaktat)
  • ”Conferm -modellen”, inaktivering af Salmonella, VT E.coli og L. monocytogenes under produktion af spegepølser. (I forhold til salt, pH-ændringer over tid, nitrit, procestid og svind (%) ved fermentering ved 24°C og ved diameter på 60-100 mm.)
  • Yersinia vækst - beregner vækst under saltning af kød samt under fremstilling af spegepølse
  • Staphylococcus aureus - beregner vækst og toskinproduktion som funktion af salt, nitrit, pH og temperatur

Gå til DMRIPredict

 

Se webinaret DMRI Predict 2.0 - nyt look og nye funktioner 

 

Læs mere 

Terrell, G. (2024) Fastsæt holdbarhed og fødevaresikkerhed med DMRI Predict 2.0.  Fødevaremagasinet marts s. 16-17

Meinert, L. Granly Koch, A. & Jacobsen, T. (2020) 

 Plus proces nr 5, side 30-31

 

Kom på kursus
Få praktisk og teoretisk indsigt i ovenstående beregninger. Kurset veksler mellem gennemgang af teori, gennemgang af brugerflader og praktisk brug af prædiktive modeller. 

Tilmeld dig kursus i prædiktive modeller her

Lovgivningen støtter brug af prædiktionsværktøjer
Prædiktionsværktøjer til forudsigelse af holdbarhed og vækst/ikke-vækst af uønskede bakterier er ifølge mikrobiologiske kriterier for fødevarer (EU forordning 2073/2005) accepteret som dokumentation over for myndighederne.